Više od 3.560 korisnika podnelo zahtev za prenos broja u Vip mrežu

Od 1. jula više od 6.000 građana se prijavilo da prenese broj u mrežu drugog operatera

Beograd, 1. avgust 2011. godine – Tokom prvog meseca aktivne usluge Prenosa broja mobilnog telefona, od 3.826 ukupno prenetih brojeva, skoro 50% (1.709 korisnika) prešlo je na Vip mrežu uz zadržavanje postojećeg broja. U ovom trenutku još 429 korisnika čeka neophodnu potvrdu i prebaciće se na Vip u narednih nekoliko dana. Mnogi kao razlog za prelazak u Vip navode dobar izbor mobilnih telefona, konkurentne promocije, najbrži internet u Srbiji i kompetentan korisnički servis.

,,Veoma smo zadovoljni interesovanjem građana za ovu uslugu, njihovom željom da pređu u Vip i načinom na koji se ovaj proces sprovodi između operatera i Republičke agencije za telekomunikacije. Usluga Prenosa broja mobilnog telefona je glavni pokretač liberalizacije tržišta jer privatni i poslovni korisnici, vezani za svoj broj telefona, sada mogu da biraju operatera koji nudi konkurentnije proizvode i usluge. Nama su korisnici na prvom mestu i uvek se trudimo da na najbolji način izađemo u susret njihovim potrebama u mobilnoj komunikaciji ali takođe poštujemo njihove želje i izbore.’’, kaže Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vip mobile.

Većina zahteva dolazi od postpejd korisnika koji se najčešće opredeljuju za novi telefon prilikom potpisivanja ugovora u Vipu. Takođe, većina pripejd korisnika prilikom prelaska bira postpejd tarife.

Statistika pokazuje da su najčešći razlozi za odbijanje zahteva za prenos broja neizmireni računi kod starog operatera, zahtevi korisnika koji su manje od 3 meseca na staroj mreži ili su još uvek pod ugovornom obavezom ili pogrešno upisan JMBG broj. U slučajevima u kojima razlog odbijanja može biti ispravljen, Vip starom operateru ponovo šalje zahtev za prelazak, uz saglasnost korisnika.

Tokom procesa prenosa broja, korisnik nema prekid usluge.

Vip u ovom trenutku ima više od 1.4 miliona korisnika i najbrže je rastuća mobilna mreža u Srbiji jer se prosečno 1.000 novih korisnika svaki dan pridružuje Vip zajednici.

Više informacija o usluzi Prenosa broja na http://www.vipmobile.rs/usluge/osnovne-usluge/prenos-mobilnog-broja/najcesce-postavljana-pitanja-i-odgovori.1501.html

Dodatno:

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 660 miliona evra. Na kraju marta 2011. godine, Vip je imao više od 1.4 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 800 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs