Najnoviji Nokia smart telefon, Nokia 500, pruža visok kvalitet i performanse po pristupačnoj ceni

Najnoviji Nokia smart telefon, Nokia 500, pruža visok kvalitet i performanse po pristupačnoj ceni

Nokia predstavlja novi smart telefon za početni nivo tržišta smart telefona

Espoo, Finska – Nokia je danas predstavila Nokia 500, novi smart telefon koju karakteriše jednostavnost u rukovanju, ekranom osetljiv na dodir, koji ne poznaje kompromise kada su u pitanju kvalitet ili performanse. Ugradnjom najbržeg procesora do sada, kamere od 5MP, odličnom reprodukcijom muzike i brojnim zabavnim sadržajima, preinstaliranim mapama i navigacijom korak po korak, Nokia 500 nastavlja da potvrdjuje svoj kvalitet na tržištu smart telefona za početnike, bez žrtvovanja kvaliteta. Najnoviji član velike porodice Symbian uređaja kompanije Nokia, Nokia 500, podržana je najnovijim Symbian Anna korisničkim iskustvom sa unapređenim softverom, bržim pretraživačem interneta i novim Ovi Mapama. Nokia 500 biće dostupna u trećem kvartalu 2011 godine, u crnoj i beloj boji, i prodavaće se sa tri različite zamenljive maske. Nove maske sa više boja i dezena će takođe biti dostupne kasnije ove godine. Cena modela Nokia 500 će biti oko 150 eura bez poreza i subvencija.

“Do sada je kupovina pristupačnih smart telefona suviše često podrazumevala nizak kvalitet hardvera i standardizovano korisničko iskustvo”, rekao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. “Ovo je još jedan primer kontinuinirane posvećenosti kompanije Nokia inoviranju svoje ponude smart telefona i primer kako će nam Symbian pomoći u korišćenju ključnih tržišnih mogućnosti i tokom narednih godina.”

Brzo do važnh sadržaja

Održavanje kontakta sa prijateljima i porodicom odvija se munjevito brzo sa smart telefonom Nokia 500. Facebook, Tvitter, RenRen i druge društvene mreže kao i chat uživo direktno se ažuriraju na glavnom ekranu ovog telefona. Sa procesorom od 1GHz, Nokia 500 je jedan od najbržih smart telefona koji, uz postojeću cenu, omogućava korisnicima da drže otvoren veliki broj aplikacija istovremeno, prebacuju se iz jedne aplikacije u drugu brzo lako, i pokreću najzahtevnije aplikacije bez usporavanja telefona. Nokia 500 sadrži najnoviju tehnologiju za internet pretraživanje, koja, uparena sa moćnim procesorom, omogućava još bolje internet i iskustvo pretraživanja.

Nokia 500 stiže sa preinstaliranim folderom punim najbolje popularne muzike i zabavnih aplikacija kao što su Shazam Encore, Gig Finder, Lonely Planet i Michelin guides.

This entry-level smart phone also boasts access to Nokia’s latest maps technology, optimized for social networking so users can check-in to locations around the world. Offline voice-guided walking and driving directions in over 80 countries help to avoid hefty data roaming charges.

Ovaj jednostavni smart telefon pruža pristup najnovijim tehnologijama i kada su Nokia mape u pitanju, optimizovanim za društveno umrežavanje, tako da korisnici mogu da “zavire” u željene lokacije širom sveta. Offline govorno navođenje za pešake i vozače u preko 80 zemalja, omogućava izbegavanje visokih cena rominga za reuzimanje podataka.

* Nokia 500 u beloj boji biće dostupna u četvrtom kvartalu 2011

** Aplikacija Gig Finder nije dostupna u svim zemljama u kojima se Nokia 500 prodaje

 

Nokia 500 – ključne karakteristike

• procesor od 1 GHz i WLAN za brz pristup aplikacijama i zabavnim sadržajima

• 5 MP kamera, video zapis

• Ovi Mape sa besplatnom navigacijom za pešake i vozače, aplikacija Here and Now za pronalaženje zanimljivih događaja u vašoj blizini

• Ovi Store servis za aplikacije i druge zabavne sadržaje

• Muzički plejer, stereo FM radio, internet radio

• Novi operativni system Symbian Anna za brže pretraživanje i poboljšan korisnički interfejs, uključujući QWERTY tastaturu i slanje poruka na podeljenom ekranu

• Lak pristup WLAN mreži kroz aplikaciju sa početnog ekrana

 

O kompaniji Nokia:

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,5 milijardi ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže

 

newsmaster