Apple odbija da popravlja „nikotinske“ računare

Kompanija Apple se na svoj način priključila borbi protiv duvanskog dima, tako što odbija da servisira svoje proizvode koji su korišćeni u prostorijama gde se puši.

Prvi se sa takvom odlukom suočio vlasnik MacBooka iz američke države Ajova kada je svoj računar koji se pregrevao odneo u Appleov servis. Serviseri su nakon pregleda računara odbili da poprave uređaj sa obrazloženjem da je računar korišćen u prostoriji gde se puši i da zaposleni u servisu ne žele da ugrožavaju svoje zdravlje popravkom računara čije su komponente pokrivene slojem nikotina. Vlasnik računara je uputio žalbu upravi Applea, ali nije dobio odgovor, iako je računar imao garanciju na još godinu dana.

Sličan problem je imao još jedan vlasnik Appleovog računara koji je dobio pismo u kome mu se odbija garancija, sa obrazloženjem da je unutrašnjost njegovog računara pokrivena nikotinskom čađi, zbog čega je remont opasan. Vlasnik računara je tada uputio pismo direktno Stivu Džobsu, tvrdeći da u garanciji nigde ne piše da uređaj ne sme da se koristi u prostorijama gde se puši.

Iz kancelarije direktora Applea ubrzo je stigao negativan odgovor, uz navođenje liste opasnih materija po zdravlje, koju je sačinilo američko ministarstvo zdravlja. (A.S.)

Izvor: Mikro

newsmaster