Greenhouse preuzeo i Sezampro

Kompanija Sezampro je objavila da je postala deo holdinga Greenhouse Telecommunications. Izvršni direktor grupe Greenhouse, Slobodan Đinović, nije naveo kolika je vrednost preuzimanja Sezamproa, ali je istakao da je ove godine izvršeno 70% plana ulaganja od 22,5 miliona evra, koje je taj holding investirao u Srbiji u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i drugim ulagačima.

Holding Greenhouse je ove godine je preuzeo još dve telekomunikacione kompanije iz Srbije: Media Works i Neobee.NET. Greenhouse sledeće godine planira da uloži još oko 22 miliona evra na našem tržištu, a prema planovima ulaganja u naredne četiri godine trebalo bi da investira preko 46 miliona evra.

Greenhouse, čiji su investitori EBRD, fond Augustas i nekoliko privatnih investitora iz Srbije, namerava da našem tržištu ponudi i usluge fiksne telefonije. Kompanija Media Works, jedna od članica holdinga, u maju je dobila licencu za fiksnu bežičnu telefoniju izgradnjom CDMA mreža i očekuje se da će početi da pruža usluge fiksne telefonije sredinom februara 2010. godine. (A.S.)

Izvor: Mikro