Finansijski rezultati kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu 2013.

Beograd, 26. april 2013. – Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu ove godine iznose 10,064 milijardi dinara, što je povećanje od 7,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Broj pretplatnika porastao je za 3,3 procenta u odnosu na prvi kvartal 2012, na 3,2 miliona. Nakon završetka modernizacije mreže u prvom kvartalu 2012. godine, kapitalni troškovi usmereni na proširenje i unapređenje mreže rastu sporijim tempom u 2013.

 „Na naše poslovanje i dalje znatno utiču događanja u srpskoj privredi i konkurencija na tržištu. U ovom izazovnom okruženju, mi nastavljamo da beležimo rast prihoda i poboljšavamo našu poziciju na tržištu. Nastavićemo da ulažemo u našu mrežu i informativne sisteme i unapređujemo brzinu, dostupnost i raznolikost naših usluga”, kaže izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija Erlan Neten.

U prvom tromesečju 2013. Godine, Telenor Grupa je ostvarila prihode od 24,7 milijardi norveških kruna. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,42 milijarde norveških kruna, dok je EBITDA marža 34%, a protok operativne gotovine 5,6 milijardi norveških kruna.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, šestog mobilnog operatora po veličini na svetu koji ima 148 miliona korisnika na 11 tržišta. Ova kompanija, sa do sada uloženih 1,63 milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor pomaže ljudima da budu povezani bez poteškoća i na predvidiv način. Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1,150 zaposlenih.

 

newsmaster