Lenovo dodao obline, stil i stav novoj generaciji ThinkPad Edge računara namenjenih malim i srednjim preduzetnicima

Beograd, 14. april 2011. – Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je danas predstavio dva nova laptop računara koja će svojim luksuznim, sofisticiranim dizajnom i inovativnom tehnologijom pomoći podizanje rada malih i srednjih poduzetnika na nov nivo. Oba modela, ThinkPad Edge E220s i E420s privlače pažnju svojim luksuznim i sofisticiranim dizajnom. Mali detalji čine veliku razliku: neverovatni infinity ekran, mat okvir i metalni detalji prijatni na dodir ostavljaju utisak kosmopolitizma. Ovi su računari vrhunski poslovni alati koje odlikuju vrhunske performanse i integrisana grafika zasnovana na nadolazećoj drugoj generaciji procesorske tehnologije Intel® Core™, Lenovo Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje sistema i čitav niz opcija za bežično povezivanje. Takođe, ovi računari su spremni i za zahtevne multimedijalne poduhvate zahvaljujući Dolby Home Theatre® zvuku i podršci za HD video konferencije.

„Način na koji zamišljamo dizajn računara i čitav doživljaj rada za računarom se menja” izjavio je Nenad Basta, generalni direktor Lenovo Srbija. „Novi vrhunski laptop računari ThinkPad Edge pružaju korisniku na raspolaganje lepu i moćnu tehnologiju koja je prilagođena pojedincu, kako bi ostvarili poslovne ciljeve i imali više slobodnog vremena.”

Elegantan i zanimljiv dizajn

Elegantni, savremeni i jasnih linija, 12.5-inčni Lenovo ThinkPad Edge E220S i 14-inčni ThinkPad E420s dizajnirani su tako da privuku pažnju. Zadivljujuće tanak i lagan, ThinkPad E220s debljine je manje od jednog inča i težine manje od 1,5 kilograma omogućujući prenosivost, a neznatno veći ThinkPad E420s je debljine samo jedan inč a težak samo 1,8 kg. Oba računara dolaze s metalnim detaljima koji se savršeno uklapaju u matirani crni okvir.

Infinity ekran prenosnog računara Lenovo ThinkPad Edge E420s omogućuje kvalitet slike koja je jednaka onoj na televizijskim prijemnicima. Tu je i savremena tastatura ThinkPad, koja ne samo da omogućava udobnost i lakoću kucanja kao i kod klasičnih ThinkPad računara, već je i otporna na slučajno prolivanje tečnosti zaokružujući unutrašnji izgled računara. Za male i srednje preduzetnike kojima je neophodno korišćenje optičkih medija, ThinkPad Edge E420S nudi skriveni i tanak DVD player/burner.

Radite mnogo: hard-core performanse ispod poklopca

Velika pažnja posvećena je vrhunskoj tehnologiji ugrađenoj u računar, kao i njegovoj elegantnoj spoljašnostii. Za pokretanje finansijskih i različitih poslovnih aplikacija u isto vreme ali i zabavnog, multimedijalnog sadržaja u slobodno vreme, računari ThinkPad Edge E220s i E420s nude izvanredan izbor druge generacije procesora Intel® Core™ i3, i5 ili i7.

 

Poslovnim korisnicima svaki sekund je važan, a tu do izražaja dolazi Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7 koji je dostupan isključivo na Lenovo proizvodima. Pomoću Enhanced Experience 2.0, vreme potrebno za pokretanje ThinkPad Edge E420s računara smanjeno je za 30 odsto na odabranim modelima koji poseduju Rapid Drive tehnologiju3. Rapid Drive koristi prednosti solid-state diska (SSD) za veću brzinu pokretanja računara. Lenovo je optimizovao preload, drivere i BIOS kako bi omogućio što brže podizanje sistema.

Računari su opremljeni i najnovijom tehnologijom bežičnog povezivanja: za WiFi i, opciono, izbornim mobilnim širokopojasnim pristupom Internetu, 4G/WiMAX.

Zabavite se: nadilazeći poslovne potrebe

Kada je u pitanju slobodno vreme, i ThinkPad Edge E220s i E420s nude vrhunski doživljaj zabave svojim Dolby Home Theatre® zvukom. Jasan i čist Dolby zvuk čini uživanje u muzičkim i video sadržajima posebnim doživljajem. Računari su opremljeni naprednom Lenovo tehnologijom za video konferencije, uključujući i video kameru visoke rezolucije, bešumnu tastaturu kao i moćan mikrofon i zvučnike. Pomoću HDMI priključka mogu se pratiti prezentacije ili gledati filmovi jednako kvalitetno kao na velikom ekranu PC računara ili televizora.

Pogledajte video prezentaciju računara Thinkpad E220s i E420s.

Više izbora za poslovne potrebe

Lenovo je najavio i prenosne računare ThinkPad Edge E420 i E520 za male i srednje preduzetnike kojima je potreban atraktivan poslovni računar uz atraktivnu cenu. Spajaju više tehnologija za povećanje produktivnosti u elegantnijem dizajnu sa dolazećom Intel®Core™ tehnologijom i Lenovo enhanced Experience 2.0 sa Raid Drive-om, kod određenih modela.

Cene i dostupnost

Računari ThinkPad Edge E220s i E420s biće dostupni od maja preko www.lenovo.com i preko Lenovo partnera.

Za najnovije informacije o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo naTwitteruFacebooku.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je kompanija posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara na svetu. Kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, visokoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visoko kvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo ima velike istraživačke centre u gradovima Yamato (Japan), Peking, Šangaj, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com .

###


newsmaster