Vip donosi Samsung Galaxy Tab na srpsko tržište

Uređaj pruža potpuno i savršeno online iskustvo, gde god da se korisnik nađe

Beograd, 23. novembar 2010. – U odabranim Vip centrima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu korisnike očekuje jedinstven tablet uređaj Samsung Galaxy Tab (model: GT-P1000) sa Android 2.2 – Froyo operativnim sistemom, najavljeno je na promociji koji su organizovali Vip mobile i Samsung povodom dolaska prvog tablet uređaja kompanije Samsung na srpsko tržište.

Samsung Galaxy Tab predstavlja savršen spoj svih Samsungovih vodećih inovacija koje obezbeđuju korisnicima više mogućnosti kada su u pokretu. Gde god da se nalaze omogućeno im je korišćenje veb pretraživača kao na PC računaru, kao i da uživaju u svim formama multimedijalnog sadržaja na 7-inčnom ekranu savršene veličine. Osim toga, korisnici mogu kontinuirano da komuniciraju putem imejla, poziva, SMS/MMS poruka ili na društvenim mrežama sa optimizovanim korisničkim interfejsom.

„Samsung prepoznaje ogroman potencijal za rast ovog novonastalog tržišta,  i mi verujemo da  sa Samsung Galaxy Tab uređajem donosimo jedinstvenu ponudu. Ovaj uređaj pomera  tržište u potpuno novom pravcu, a za nas  u Samsungu  je to samo početak  inovacija koji potvrđuje da smo  pioniri u plasiranju smart media uređaja”, izjavio je Saša Oravec, direktor za telekomunikacije, Samsung Electronics Adriatic.

„Veoma sam ponosna zbog činjenice da je Vip prvi srpski mobilni operater koji će u svojoj ponudi imati tablet uređaj, što još jednom potvrđuje da smo lideri u inovacijama. Ovim prvoklasnim tablet računarom obogatili smo našu ponudu Android proizvoda, i to uređajem koji je podjednako interesantan kako za privatne, tako i poslovne korisnike”, izjavila je Petra Štangl, izvršni direktor za marketing kompanije Vip mobile.

Samsung Galaxy Tab je ekskluzivno dostupan u odabranim Vip centrima. Uređaj je dostupan uz naknadu za aktivaciju od 39.999 dinara uz Postpaid tarifni paket 2000, koji uključuje i 2000MB besplatnog prenosa podataka (detaljne informacije o paketima na www.vipmobile.rs).

Novi koncept multimedije u pokretu

Predstavljajući sasvim novu kategoriju uređaja, Samsung Galaxy Tab donosi bogatstvo mobilnog iskustva. Njegov upečatljivi TFT-LCD ekran od 7 inča pruža uzbudljivo iskustvo gledanja filmova u punoj HD rezoluciji u pokretu, pregled fotografija, e–reading i razmenjivanje dokumenata. Dizajn ovog tablet uređaja donosi veoma laganu (380g) formu, koja omogućava laku prenosivost, i male dimenzije koje olakšavaju držanje i korišćenje. Novi Samsung Galaxy Tab podržava brz, jednostavan pregled stranica na Internetu, zahvaljujući poslednjoj verziji Adobe® Flash Player 10.1.

Snažan, uvek u komunikaciji

Zahvaljujući 3G HSPA konekciji, brzom Wi-Fi 802.11n, Samsung Galaxy Tab podiže mobilnu komunikaciju korisnika na potpunu novi nivo. Video konferencija i push e-mail na velikom ekranu od 7 inča omogućavaju mnogo lakšu i efikasniju komunikaciju. Za telefoniranje, Samsung Galaxy Tab se može koristiti kao savršen spikerfon na stolu ili, ukoliko ste u pokretu, kao mobilni telefon putem Bluetooth® slušalica.

Samsung Galaxy Tab poseduje procesor Cortex A8 1.0GHz, koji pruža visoke performanse kad god i gde god da se nađete. U isto vreme, HD video sadržaj podržava širok spektar multimedijalnih formata (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 i drugi), što doprinosi vrhunskom uživanju u zabavnim sadržajima. Kako online sadržaji postaju sve brojniji, Samsung Galaxy Tab predstavlja najbolje prenosivo rešenje za svaki stil života koji zahteva stalnu mobilnu konekciju.

Samsung Galaxy Tab (GT-P1000) karakteristike proizvoda:

Mreža: 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSUPA 5.76Mbps, HSDPA7.2 Mbps) : 900 / 1800/ 1900 / 2100 MHz
OS: Android 2.2 (Froyo)
Ekran: 7.0 inčni TFT-LCD, WSVGA (1024 x 600)
Procesor: Cortex A8 1.0GHz Application procesor sa PowerVR SGX540
Kamera : 3 MP kamera sa auto-fokusom i LED blicom
1.3MP prednja kamera za video pozive
Dodatno:
Karakteristike:
Android Market™ i Samsung Apps za više aplikacija i sadržaja
Readers Hub, Media Hub* , Music Hub*, Social Hub*
*Dostupnost će biti određena uslovima tržišta.
Podrška za Adobe Flash 10.1 plejer
Full HD puštanje video sadržaja, Thinkfree Office, Swype, Hybrid Widget
Konekcija: 30 pin connector / micro SD/3.5 mm earjack
WiFi 802.11n / Bluetooth 3.0
Memorija: 16GB / 32GB interna memorija, do 32GB eksterne memorije na kartici
RAM: 512MB
Veličina: 190.09 x 120.45 x 11.98mm, 380g
Baterija: 4,000mAh  (7 sati puštanja filmova)

Dodatno:

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 618,8 miliona evra. Na kraju septembra 2010. godine, Vip je imao blizu 1.3 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 700 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com

newsmaster