Toshiba počinje sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost

 

– Masovna proizvodnja na novoj liniji fabrike Kaga Toshiba Electronics –

 

TOKIO – Korporacija Toshiba (TOKYO: 6502) danas je objavila da će početi sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost na proizvodnoj liniji koju će kompanija izgraditi u okviru postrojenja sa poluprovodničkim podlogama od 200mm korporacije Kaga Toshiba Electronics, proizvodnoj bazi za specijalizovane proizvode na severu Japana. Masovna proizvodnja počinje u oktobru 2012. godine.

 

Energetska efikasnost i dug životni vek LED dioda koje emituju belu svetlost ima sve širu primenu kod standardnih proizvoda za osvetljenje, pozadinskog osvetljenja za TV uređaje itd, što potvrđuje i rast prodaje od 700 milijardi jena (8,75 miljardi dolara¹) na projektovanih bilion jena 2013. godine.

Toshiba koristi GaN-on-Silicon² tehnologiju za razvoj LED dioda koje emituju belu svetlost a od januara ove godine sarađuje sa kompanijom Bridgelux Inc., liderom u razvoju i promociji LED tehnologija i rešenja i LED čipova. Kombinacija razvoja kristala i strukture LED čipova kompanije Bridgelux Inc. i Toshibine napredne procesne i proizvodne tehnologije na bazi silicijuma dovela je do razvoja prototipa čipa sa maksimalnom optičkom snagom od 614mW. Zahvaljujući ovom uspehu, Toshiba počinje sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost.

 

Za kompaniju Toshiba LED diode koje emituju belu svetlost predstavljaju oblast razvoja sledeće generacije u okviru specijalizovanih proizvoda. Pokretanjem proizvodnje ovih LED dioda i proizvodnjom elektrouređaja, koji predstavljaju strateški važnu  proizvodnu oblast, Toshiba planira da unapredi poslovanje u segmentu specijalizovanih proizvoda.

 

Napomena:

[1] Poređenja radi, jedan dolar iznosi 80 jena.

[2] GaN-on-Silicon je tehnologija koja omogućava razvoj kristala galijum-nitrida na silicijumskom supstratu.

Toshiba lansira poslovne HDD uređaje od 2,5 inča u klasi drajvova najvećeg kapaciteta sa brzinom rotacije od 10.500o/min

 

 

O kompaniji Toshiba

Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 490 kompanija, sa 203.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 77 milijardi dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster