Evgenije Kasperski na trećem godišnjem skupu posvećenom sajber sigurnosti „Billington”

Kompanija Kaspersky Lab, vodeći proizvođač sigurnosnih sistema za upravljanje sadržajem, najavila je ekskluzivno obraćanje Evgenija Kasperskog, osnivača i izvršnog direktora kompanije, u okvirutrećeg godišnjeg skupa posvećenog sajber sigurnosti Billington zakazanog za 27. septembar u Narodnom pres klubu u Vašingtonu, DC.

Evgenije će govoriti o obezbeđivanju bitne infrastrukture nakon otkrića virusa Flame i Stuxnet, i to će biti njegovo prvo obraćanje u Sjedinjenim Državama nakon što je otkriven Flame. Virus Flame je visokosofisticirani alat za napade koji je 20 puta veći od virusa Stuxnet. Evgenije će govoriti o značaju virusa Flame i najnovijim pretnjama u sajber oblasti. Njegov govor biće fokusiran na najnovije, napredne i uporne pretnje koje su usmerene na podrivanje bitnih mrežnih infrastruktura u oblasti energije, finansija, telekomunikacija i vladinog sektora širom sveta, i šta IT profesionalci mogu da učine da bi bili spremni za potencijalne napade.

Prema rečima Evgenija Kasperskog: „Za razliku od uobičajenog oružja, razvijenije zemlje su najranjivije kada su u pitanju sajber pretnje i sajber terorizam i jedini način da umanjimo ove pretnjejeste međunarodna saradnja. Sajber pretnje su najveća briga IT profesionalaca već nekoliko godina unazad, a nakon što su otkriveni virusi Stuxnet i Duqu. Flame ih je posebno zabrinuo, jer je dokazao da sajber oružje može biti korišćeno protiv bilo koje zemlje.”

 

Evgeniju će se pridružiti istaknuti govornici kao što su John C. (Chris) Inglis, zamenik direktora agencije National Security Agency; General Michael Hayden (Ret.), bivši direktor agencija CIA iNSA i direktor Chertoff Groupe, i više od dvadeset vrhunskih stručnjaka iz oblasti sajber sigurnosti.

 

Thomas K. Billington, izvršni direktor kompanije Billington CyberSecurity, komentarišući dolazak Kasperskog, izjavio je: „Čast nam je što će Evgenije Kasperski održati ekskluzivni govor na našem godišnjem skupu. Otkriće virusa Flame biće tema ovogodišnjeg skupa, a s tim u vezi, tema će biti i unapređenje sigurnosti ključnih infrastruktura. ”

 

O kompaniji Billington CyberSecurity

Billington CyberSecurity je vodeća, nezavisna kompanija za organizaciju sminara koja obezbeđuje najvažnije informacije o velikom broju globalnih sajber pretnji. Kompanija razvija i plasira sponzorisane virtuelne seminare i skupove koji obezbeđuju strateške prilike za građenje imidža brenda kompanija koje posluju u okviru sajber oblasti, kao i okrugle stolove između ključnih industrijskih i vladinih zvaničnika odgovornih za sajber sigurnost. Dodatne usluge obuhvataju procenu novih sajber proizvoda i usluga, kao i širok portfolio marketinških i PR usluga sa posebnim fokusom na sajber sigurnost i medije. Za više informacija posetite www.billingtoncybersecurity.com/2012summit.

 

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac rešenja za zaštitu. Kompanija spada među četiri najveća prodavca sigurnosnih rešenja za krajnje korisnike*. Tokom svoje 15-godišnje istorije, kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i obezbeđuje efikasna rešenja kako za preduzeća tako i za domaćinstva. Kaspersky Lab trenutno posluje u skoro 200 zemalja širom sveta. Proizvodi i tehnologija ove kompanije pružaju zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom planete.Za više informacija, posetite www.kaspersky.com.

*Kompanija je zauzela četvrto mesto prema IDC rangiranju Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010. Rangiranje je objavljeno u IDC izveštaju Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast i 2010 Vendor Shares – December 2011. Prodavci softvera su rangirani na osnovu prihoda od prodaje krajnjih bezbednosnih rešenja u 2010.

newsmaster