China Mobile Hong Kong izabrao Ericsson za izgradnju TD-LTE mreže

China Mobile Hong Kong izabrala je Ericsson za nadogradnju svoje komercijalne LTE mreže TD-LTE (LTE TDD) tehnologijom u Hong Kongu. Ovaj ugovor predstavlja nastavak saradnje pošto je kompanija Ericsson i do sada obezbeđivala opremu za China Mobile Hong Kong LTE FDD mrežu. Dve kompanije će zajedno raditi na izgradnji konvergentne LTE FDD/TDD mreže.

Oslanjajući se na prednosti već postavljene LTE FDD baze, Ericsson će nadograditi postojeću Evolved Packet Core (EPC) mrežu.

China Mobile Hong Kong pokrenu je LTE FDD mobilne data servise u aprilu ove godine. Sada u planu ima lansiranje TD-LTE mreže prema 3GPP standardima kao podršku svojoj postojećoj LTE FDD mreži. Konvergentna LTE FDD/TDD će biti pokrenuta najkasnije u četvrtom kvartalu ove godine.

„Izabrali smo Ericsson, globalnog lidera na polju LTE tehnologije, kao svog TD-LTE partnera. Kroz ovo partnerstvo izgradićemo konvergentnu LTE FDD/TDD mrežu koja će našim korisnicima pružiti još bolje 4G iskustvo”, izjavio je Sean Lee, generalni direktor China Mobile Hong Kong.

Mats H Olsson, predsednik kompanije Ericsson za tržište Kine i severoistočne Azije izjavio je: “Ovaj ugovor predstavlja još jedno veliko dostignuće za Ericsson i dodatno učvršćuje našu vodeću ulogu u regiji. Sa nastavkom razvoja tehnologije i usluga, mi smo posvećeni daljem razvoju mobilnih usluga koje China Mobile nudi u Hong Kongu, kao i nastavku naše dugogodišnje saradnje sa ovim operatorom”

Prema ugovoru, Ericsson će postaviti TD-LTE mrežu, upravljanje mrežom uz pomoć Ericsson OSS-RC, razvoj i nadogradnju Evolved Packet Core mreže, konsalting i usluge integracije sistema, kao i prateće usluge u segmentima obuke i podrške.

Ericsson je do sada potpisao 67 LTE/EPC ugovora u 30 zemalja na pet kontinenata.
Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

newsmaster