Canon lansirao novi IXUS 1000 HS, deset godina od početka proizvodnje IXUS serije

Beograd, 19. avgust 2010 – Kompanija Canon obeležava deset godina postojanja serije IXUS  digitalnih fotoaparata lansiranjem neverovatnog IXUS 1000 HS – modela visokih performansi koji kombinuje naprednu Canon optiku sa najsavremenijom tehnologijom u luksuznom metalnom kućištu.

Dostupan u srebrnoj, braon i roze boji, IXUS 1000 HS je jedan od najnaprednijih modela IXUS serije do sada. Kompaktan, ali moćan objektiv sa optičkim zumom od 10 X, čini ovaj model najtanjim super-zum Canon fotoaparatom do sada napravljenim, dok Full HD video snimanje omogućava korisnicima da snimaju 1080p filmove. To je drugi IXUS sa funkcijom HS sistema koji kombinuje visoku osetljivost CMOS senzora od 10.0 megapiksela sa moćnim DIGIC 4 procesorom za obradu kako bu se obezbedio fantastičan kvalitet slike i velika brzina snimanja.

Jedinstveni dizajn, napredne performanse

Savršenom kombinacijom performansi i prenosivosti kao i setom naprednih funkcija IXUS 1000 HS omogućava korisnicima da naprave savršeni snimak svaki put. Izuzetno kompaktan objektiv sa optičkim zumom od 10X prikazuje iskustvo u ovoj oblasti kome veruju milioni vlasnika Canona širom sveta. Kao rezultat jedinstvenog inženjeringa, IXUS 1000 HS nudi oboje – veliki zum u tankom kućištu koje udobno staje u džep.

Veoma efikasni optički stabilizator slike dizajniran sa naprednom tehnologijom položaja objektiva omogućava korisnicima da snime oštre slike pri lošem osvetljenju ali i pri velikom zumu, pružajući savršen alat za stalno snimanje jasno definisanih fotografija bez zamućenja. Novi, inteligentni Ručni režim za noć (Handheld Night Scene mode) čini jednostavnim da se snime snimci po mraku bez stativa, kombinovanjem nekoliko uzastopnih snimaka u jedan oštar snimak optimalne ekspozicije.

HS sistem – kombinacija brzine i osetljivosti

Integrisani HS sistem obezbeđuje odlične performanse u uslovima slabog osvetljenja, iskoristivši visoku osetljivost CMOS senzora od 10 megapiksela i  DIGIC 4 procesor za dobijanje vrhunskog kvaliteta fotografije  i  do 60 odsto niži nivo buke na svim ISO osetljivostima*. Fotoaparat takođe podržava maksimalnu ISO brzinu od 3200 pri punoj rezoluciji, dok je proširena maksimalna brzina ISO 6400  dostupna na 2.5 megapiksela rezolucije, omogućavajući snimanje ambijenta na slabom osvetljenju, bez blica.

Novi model pruža mogućnost kontinuiranog snimanja do 3,7 snimaka u sekundi u punoj rezoluciji od 10 megapiksela, snimajući čak i brzo kretanje maksimalno detaljno. Brzina snimanja u rezoluciji od 2,5 megapiksela je i do 8,8 snimaka u sekundi u High-speed Burst režimu. Sa opcijom Najbolji izbor slike (Best Image Selection) korisnici mogu da prepuste da aparat izabere najbolju od pet fotografija snimljenih u rezoluciji od 2,5 megapiksela pri brzom snimanju čime se smanjuje vreme provedeno u pregledanju stotina sličnih slika kako bi se pronašla idealna. Ekstremne, brze scene mogu biti snimljene i pomoću Super Slow Motion Movie.

Snimite skriveni detalj – u Full HD video sa stereo zvukom

Napredne video performanse IXUS 1000 HS su među najboljima u kompaktnom opsegu Canona jer omogućavaju snimanje HD filmova u punoj rezoluciJi 1920 X 1080. Full HD filmovi snimaju 24 kadra u sekundi, dok stereo zvuk dopunjuje sliku. Tih rad objektiva omogućava korisnicima da u režimu snimanja video zapisa koriste optički zum sa minimalnim audio smetnjama dok im  režim Dinamičke stabilizacije slike smanjuje podrhtavanje kamere kada se snima u pokretu.

Automatski režim (Smart Auto) pri snimanju filmova automatski identifikuje scenu i bira optimalne vrednosti među 21 različitom situacijom a režim minijature dodaje potpuno novu dimenziju video snimku – snimanje pri manjoj brzini sa zamagljenjem određenih delova slike za dramatičan i neodoljiv video. Integrisan HDMI mini-priključak obezbeđuje brz način deljenja fotografija i video zapise direktno na bilo kom HDMI kompatibilnim ekrana, uključujući i HDTV.

IXUS kvalitet, IXUS inteligencija

Prateći tradicuju IXUS serije u veoma kompaktnom kućištu smešten je skup naprednih funkcija. Metalni dizajn obezbeđuje izvanredan kvalitet, dok suptilni, ugaoni dizajn, sa lako dostupnim kontrolama, čini aparat još lakšim za rukovanje.

PureColor II LCD G ekran od  7,6 cm (3,0 “) sa spoljašnjim slojem od kaljenog stakla, obezbeđuje veliki kontrast i širok ugao gledanja. Idealan je za snimanje velikih grupa ili predmeta iz nezgodnih uglova. Ekran 16:9 takođe omogućava korisnicima da pregledaju HD video snimake preko celog ekrana – bez crnog okvira na vrhu i dnu slike.

IXUS 1000 HS takođe pomaže početnicima da istraže i razviju svoje kreativne strane, sa nizom tehnologija koje olakšavaju snimanje upečatljivih fotografija. Automatski režim u kombinaciji sa Tehnologijom detekcije scene daje najbolje rezultate u svim uslovima, inteligentno otkrivajući scenu  izborom optimalnih parametara od 28 promenljivih – to je trenutno najveći broj scena koje se detektuju.

Smart Blic kontroliše nivo blica tokom snimanja u svim uslovima obezbeđujući pravi nivo kako bi se dobila savršena fotografija bez obzira da li je snimljena u slabo osvetljenoj sobi ili na dnevnom svetlu.

Niz kreativnih režima snimanja omogućava snimanje uzbudljivih fotografija lako i zabavno. Efekat Riblje oko (Fish Eye) oponaša iskrivljenje objektiva a Minijaturni efekati čini da se predmeti pojavljuju kao mali modeli. Zahvaljujući režimu Pametnog okidača (Smart Shuuter) sada je veoma lako napraviti autoportret jer koristi Tehnologiju detekcije lica – fotografija se snima u momentu ili kada se osmehnete ili namignete. Korišćenjem FaceSelf-tajmera, korisnici mogu podesiti aparat da snimi automatski kada u okviru detektuje novo lice.

Omogućen je lak, bežični prenos sadržaja preko Eye-Fi connected functions, za daljinsko slanje fotografija i deljenje fotografija na sajtovima kao što je Canon IMAGE Gatewai. U okviru korisničkog interfejsa postoji poseban do posvećen Eye-Fi** koji onemogućava automatsko isključivanje kada Eye-Fi kartica prenosi podatke – time se obezbeđuje jednostavan prenos bez prekida.

Podelite svoje priče na CANON iMAGE GATEWAY

Vlasnici PowerShot S95 mogu se pridružiti CANON iMAGE GATEWAY onlajn zajednici za razmenu fotografija i video zapisa. Mogu iskoristiti do 2 GB ličnog kapaciteta skladištenja što je  dovoljno mesta za stotine visoko-kvalitetnih fotografija. Podržan je pregled preko mobilnih telefona tako da sada svoje fotografije, kao i fotografije svoje porodice i prijatelja možete videti i kad ste u pokretu.

IXUS 1000 HS: Ključne karakteristike

  • 10x optički zum sa stabilizatorom slike
  • Kompaktno, stilizovano metalno kućište
  • HS Sistem sa CMOS senzorom od 10 MP
  • Full HD video zapisi,
  • PureColor II G LCD ekran od 7,6 cm
  • Super Slow Motion Movie
  • Automatksi režim  (Smart Auto)
  • Niz režima snimanja i funkcija Izbor najbolje fotografije
  • Tehnologija detekcije lica za autoportrete
  • Hints & Tips

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster