Veeam je predstavio novu integraciju dostupnosti za Cisco HyperFlex

Veeam Logo

Jedinstvena integracija direktnog snimka stanja sa Cisco HyperFlex-om omogućava Veeam-u i Cisco-u  da pruže najsavremenije uslove dostupnosti koji su neophodni preduzećima kako bi nastavila  sa svojim planovima digitalne transformacije u današnjem, multi-cloud svetu

Baar, Švajcarska: 2. mart  2017. Veeam® Software, inovativni pružalac rešenja koja omogućavaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), je dodatno proširio svoje partnerstvo sa kompanijom Cisco pokretanjem prve direktnog snimka stanja sa Cisco HyperFlex platformom hiper-konvergovane infrastrukture (HCI). Integracija Veeam Availability SuiteTM rešenja sa softverski definisanom snagom umrežavanja i računarstva Cisco UCS-a sa Cisco HyperFlex HX platformom podataka je dizajnirana tako da pruži jednostavnost i poboljša efikasnost u modernoj eri hibridnog cloud-a, pri čemu Veeam omogućava preduzećima da skrate vreme formiranja rezervnih kopija i oporavka za 50 posto i da poboljšaju sveukupnu operativnu performansu.

Omogućavanje digitalne transformacije preko hibridnog cloud-a

Postaje sve jasnije da je digitalna transformacija kritični imperativ za preduzeća širom sveta, bez obzira na  veličinu ili vertikalno tržište. Organizacije koje ne uspevaju da stvore vrednost, rast i konkurentsku prednost pomoću novih digitalnih ponuda i poslovnih modela, rizikuju da snose velike posledice, uključujući dugoročnu poslovnu irelevantnost. U srcu ove transformacije nalazi se hibridni cloud.

IDC prognoze da će prihod od javnih IT cloud usluga premašiti 203.4 milijardi dolara do 2020. godine, beležeći ukupnu godišnju stopu rasta (CAGR) od 21.5 posto — gotovo sedam puta više od stope rasta celokupnog IT tržišta. U 2019. godini, javne IT cloud usluge će činiti petinu od 716 milijardi dolara ukupnog prihoda generisanog usled potrebe za aplikacijama, alatom za razvoj i pokretanje, softverom infrastrukture, diskovnim prostorom i serverima. Do 2018. godine, više od polovine IT infrastrukture i softverskih investicija preduzeća biće bazirano na cloud-u (privatnom i javnom), dostižući 60 do 70 posto IT potrošnje do 2020. godine.

Organizacije trenutno preispituju svoje data centre i prihvataju strategiju hibridnog cloud-a kako bi išle u korak sa izazovom digitalne transformacije. Međutim, održavanje dostupnosti širom okruženja hibridnog cloud-a nije lako. Zbog toga današnja vest, budući da Veeam zadire sve dublje u Cisco HyperFlex platformu, znači da preduzeća mogu da ostvare pogodnosti ne samo povećane efikasnosti i prilagodljivosti Cisco HyperFlex-a i računarsku snagu Cisco UCS-a, već sa integracijom Veeam-a, osiguravaju da će njihovi podaci ostati dostupni po principu 24.7.365 širom multi-cloud okruženja.

Ostvarite naprednu dostupnost sa  Veeam-om i Cisco HyperFlex-om

„Smanjenje vremena za oporavak podataka i aplikacija je od najvećeg značaja za preduzeća, zbog čega je današnje saopštenje tako značajno za tržište,” rekao je Peter McKay, predsednik i glavni operativni direktor, Veeam. „Kombinacijom Veeam-ovih dokazanih rešenja dostupnosti sa Cisco HyperFlex platformom sledeće generacije, možemo da ponudimo korisnicima nenadmašnu dostupnost podataka i aplikacija. To znači da preduzeće može da realizuje svoje ulaganje u IT, bez zastoja proizvodnje koje suzbija njegovu sposobnost da izvede i isporuči inovativne proizvode i usluge korisnicima.”

Današnja vest temelji se na uspešnoj saradnji između Veeam-a i Cisco-a, koja je započela 2013. godine sa zajedničkim rešenjima baziranim na Cisco UCS tehnologiji servera i Veeam Availability Suite rešenju. Sada, budući da preduzeća postavljaju sve više kritičnih podataka i sistema online kako bi iskoristila prednosti digitalne transformacije i primenila podatke za donošenje boljih poslovnih odluka pomoću više informacija, upravljanje tim podacima je postalo kritičnije.

„Digitalna transformacija pokreće eksplozivni rast za Cisco HyperFlex,” rekao je Kaustubh Das, potpredsednik Cisco-a, upravljanje proizvodima, diskovni prostor. „Veeam-ovo rešenje za zaštitu podataka koje je sada duboko  integrisano sa HyperFlex-om. Ova integracija pomaže našim korisnicima da realizuju pun potencijal hiper-konvergovane infrastrukture nove generacije omogućavajući brzu poslovnu prilagodljivost uz minimiziranje rizika i smanjivanje zastoja za sadašnje poslovanje po principu 24.7.365.”

Ključne prednosti Veeam-ove direktne integracije sa Cisco HyperFlex-om uključuju:

  • Poboljšane ciljne tačke oporavka – Korišćenje rezervnih kopija iz snimaka stanja diskovnog prostora omogućava korisnicima da pokrenu rezervnu kopiju u bilo koje vreme i uz bilo kakvu učestalost, smanjujući izlaganje preduzeća gubitku podataka.
  • Minimizirani uticaj na proizvodnju – Ne koristeći VMware VM snimke stanja znači da su eliminisane operacije visokog uticaja kreiranja i brisanja snimka stanja. Ovo drastično smanjuje uticaj performanse na proizvodne VM-e tokom procesa kopiranja.
  • Ubrzano formiranje rezervnih kopija – Potencijalno poboljšava brzinu kopiranja do dva puta više u odnosu na standardni VMware vSphere API, putem jedinstvene sposobnosti formiranja rezervnih kopija podataka direktno iz sistema datoteka sa asinhronim učitavanjem kada se koristi rešenje Veeam Availability Suite 9.5.
  • Formiranje rezervnih kopija bez agenta koje uzima u obzir aplikaciju – Širom višestrukih aplikacija, kao što su Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint, SQL Server i Oracle.
  • Replikacija diskovnog prostora – Korisnici sada mogu da replikuju Cisco HyperFlex radna opterećenja na drugi HyperFlex sistem ili u drugo VMware vSphere okruženje, uključujući Veeam pružaoce cloud-a i usluga pomoću Veeam-ove funkcionalnosti VM replikacije.

Veeam-ova direktna integracija sa Cisco HyperFlex-om će biti dostupna na globalnom nivou u drugom kvartalu tekuće 2017. godine.

Izjave podrške

„Preduzeća koja maksimalno koriste Cisco Hyperflex, osigurala su sebi danas zadovoljavajuću pobedu uz najavu da Veeam sada može da pravi direktne snimke stanja njihove infrastrukture,” rekao je Dan Thompson, viši analitičar, 451 Research. „Sa ovom novom, snažnijom integracijom, formiranje rezervnih kopija se odvija niže u steku, oslobađajući resurse i štedeći dragoceno vreme u tim prozorima koji se večito smanjuju. Ovo poboljšanje sa sobom donosi mogućnost kraćeg RPO-a (ciljna tačka oporavka), što organizacijama pruža više opcija u okviru njihovih planova za formiranje rezervnih kopija i oporavak od havarije”.

„Veeam uživa u pogodnostima svog dugogodišnjeg odnosa sa Cisco-m, i meni je posebno drago što dalje produbljujemo ovaj odnos sa  izvornom integracijom snimka stanja za Cisco HyperFlex”, rekao je Andy Vandeveld, potpredsednik alijansi u Veeam-u. „Ovo je još jedan primer Veeam-ove bliske saradnje sa najboljim dobavljačima diskovnog prostora i servera u branši, kako bi obezbedio bolju performansu kojom će se osigurati dostupnost podataka. Korisnici su nam stavili do znanja da žele da postanemo partneri sa vodećim dobavljačima diskovnog prostora i servera kako bismo isporučili fleksibilna rešenja koja funkcionišu i koja ispunjavaju njihove rastuće zahteve za dostupnošću. To je upravo ono što smo ovim  i postigli. Cisco-v HyperFlex nudi značajnu diferencijaciju za korisnike koji žele da skaliraju diskovni prostor i izračunaju kapacitet. Sada ti isti korisnici mogu da koriste prednosti naše nove direktne integracije, koja pruža vodeću dostupnost na tržištu.”

„Akris je međunarodni modni brend sa prodavnicama na lokacijama širom sveta”, rekao je Thomas Kaeser, glavni direktor informacija, Akris, vodeća modna trgovina sa sedištem u Švajcarskoj. „Kada nam je potrebna fleksibilna, skalabilna i sigurna infrastruktura za podršku našeg poslovanja, mi biramo, zajedno sa našim partnerom, Ceruno AG, Cisco HyperFlex i Veeam Availability Suite rešenje. Sada, sa dubokom integracijom snimka stanja sa HyperFlex-om, naše rezervne kopije i oporavak će biti još brži, što će nam pomoći da obezbedimo poslovanje po  principu 24×7.”  

„Betta Pharmaceuticals Co., Ltd. doživljava drastičan razvoj, i broj raznovrsnih aplikacija koje koristi se ubrzano povećava. Tradicionalna rešenja formiranja rezervnih kopija nisu skalabilna i stoga nisu u mogućnosti da izađu u susret rastućim potrebama preduzeća,” rekao je Chao WANG, IT menadžer u Betta Pharmaceuticals Co., Ltd.-u, visokotehnološkoj farmaceutskoj firmi u Kini. „Veeam-ova integracija sa Cisco HyperFlex rešenjem je visoko fleksibilna, skalabilna i jednostavna za implementaciju. Veeam-ova integracija snimka stanja omogućava mnogo brže formiranje rezervnih kopija, tako da ima manje uticaja na proizvodna radna opterećenja (VM) kada se formiraju rezervne kopije. Jedino što zahteva je dodatak optičkih čvorova kako bi se poboljšala performansa i kapacitet, smanjujući ukupne troškove posedovanja (TCO), što ispunjava zahteve našeg rastućeg preduzeća i pokazuje trend razvoja industrije.”

„Naš cilj je da pomognemo korisnicima da u potpunosti iskoriste tehnologiju, a naši korisnici traže od nas da im pružimo smernice dok navigiraju digitalnom transformacijom”, rekao je Costa Diamandis, Uplinx Advanced Services, poslovni partner u Pertu, Australija. „Cisco HyperFlex baziran na UCS serverima i Veeam ujedinili su se da nam pomognu da ispunimo to obećanje nudeći najbolja hiper-konvergovana rešenja dostupnosti u klasi.”

Za više informacija posetite www.veeam.com.

O Veeam softveru

Veeam® prepoznaje nove izazove sa kojima se kompanije širom sveta suočavaju kako bi omogućile neprekidno poslovanje, Always-On Enterprise™, poslovanje koje mora da funkcioniše po principu 24.7.365. Kako bi odgovorila na ove zahteve, kompanija Veeam je postala pionir novog tržišta stalne dostupnosti preduzeća – Availability for the Always-On Enterprise™, pomažući organizacijama da postignu ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta, za sve aplikacije i podatke, pomoću fundamentalno nove vrste rešenja koje obezbeđuje veliku brzinu oporavka, izbegavanje gubitka podataka, verifikovanu povrativost, maksimalnu iskoristivost podataka i potpunu transparentnost.  Veeam Availability Suite™, koji uključuje Veeam Backup & Replication™, maksimalno iskorišćava virtuelizaciju, skladištenje i cloud tehnologije koje omogućavaju savremenim data centrima da pomognu organizacijama da uštede vreme, ublaže rizike i drastično smanje kapitalne i operativne troškove, dok stalno podržavaju trenutne i buduće poslovne ciljeve Veeam-ovih korisnika.

Osnovana 2006. godine, kompanija Veeam trenutno ima 45,000 ProPartnera i više od 230,000 korisnika širom sveta. Globalno sedište kompanije Veeam se nalazi u gradu Baar, u Švajcarskoj i poseduje kancelarije širom sveta. Da biste saznali više, posetite https://www.veeam.com.

O Cisco-u

Cisco i  Cisco logo su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci Cisco i/ili njenih podružnica u SAD i drugim zemljama. Listu Cisco zaštitnih žigova možete pronaći na www.cisco.com/go/trademarks.

###

 Izvor : TAG media  

newsmaster