Acer predstavio proširivi kućni server

Kompanija Acer pustila je danas u prodaju svoj prvi proizvod s kojim ulazi na tržište kućnih servera – uređaj Aspire easyStore AH340-UA230N.

Ono po čemu je ovaj četvrtasti uređaj dimenzija 21 x 20 x 18 cm, čija je maloprodajna cena 400 dolara, zaista specifičan jeste ugrađeni čvrsti disk kapaciteta 1 terabajt i još tri prazna ležišta za 3,5 inčne diskove koji se mogu utaknuti „uživo“, što omogućava da se ukupni kapacitet poveća na 7 TB.

U specifikaciji uređaja se navodi da novi server ima Intelov procesor Atom 230 koji radi na 1,6 GHz i 2 GB DDR2 memorije, pet USB 2.0 priključaka, jedan eSATA priključak, 10/100/1000 Mb/s Ethernet, RJ-45 priključak za lokalnu mrežu, izvor napajanja snage 200 vati i operativni sistem Windows Home Server.

Pored dugmeta za uključivanje postavljenog pri vrhu uređaja tu je još i dugme za kopiranje koje omogućava brzo prebacivanje sadržaja sa USB memorija.

Sadržaj računara povezanih na ovaj server preko kućne mreže, brzo i jednostavno se prebacije na njegov disk. Zahvaljujući tome, uređaj je svojevrsna garancija da će podaci ostati sačuvani i ako se računar ošteti, izgubi ili ga neko ukrade.

Acer Aspire easyStore AH340-UA230N ima i sertifikat udruženja DLNA kojim ispunjava preporuke iz njegovog najnovijeg skupa smernica (verzija 1.5) o funkcionalnoj usklađenosti digitalnih medijskih servera (DMS) s proizvodima drugih kompanija. Ovo znači da svojim digitalnim medijskim plejerom (DMP) možete da reprodukujete digitalne sadržaje s raznih uređaja povezanih u kućnu mrežu.

|Search: Find More About Acer predstavio proširivi kućni server|