Canon predstavio novu generaciju štampača velikog formata

Kompanija Canon Europe predstavila je novu generaciju štampača velikog formata (Large Format Printer – LFP) iz serije imagePROGRAF, namenjenih korisnicima programa za projektovanje (CAD) i korisnicima geografskih informacionih sistema (GIS).

Predstavljeni su 24-inčni modeli Canon imagePROGRAF iPF650 i iPF655, odnosno 36-inčni modeli Canon imagePROGRAF iPF750 i iPF755.

Modeli iPF650 i iPF655 su jedni od najbržih štampača u svojoj klasi, sposobni da odštampaju sliku ili crtež formata A1 (594 x 841 mm) za samo 30 sekundi. Slično, veći modeli iPF750 i iPF755 mogu da odštampaju otisak u formatu A0 (841 x 1189 mm) za samo 48 sekundi. Kod svih modela postignut je veći napredak u domenu produktivnosti, kvaliteta i upotrebljivosti uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova održavnja.

Predstavljanje novih proizvoda deo je značajnih investicija kompanije Canon, koja je povećala svoj udeo na evropskom tržištu štampača velikog formata (A0 i A1) sa 16,1% u 2007. godini na 18,6% u 2008 godini.

Serija Canonovih štampača namenjenih korisnicma CAD i GIS programa sadrži sedam modela, 24-inčne modele (Canon imagePROGRAF iPF605, iPF650 i iPF655), 36-inčne modele (Canon imagePROGRAF iPF750 & iPF755) i 44-inčne modele (Canon imagePROGRAF iPF810 & iPF820).

Nove uređaje odlikuje visoka preciznost i kvalitet štampe. Svi modeli sposobni su da odštampaju liniju minimalne širine svega 0,02 mm, sa tačnošću od +/- 0.1%. Takođe povećan je spektar nijansi koje se dobijaju kombinovanjem Canonovih reaktivnih mastila u pet boja i novom magentom koja nudi širi spektar nijansi crvene boje. Na softverskom planu Canon je razvio alat eMaintenance koji je namenjen poslovnim i profesionalanim uređajima, a pomaže korisnicima u kontroli performansi štampača, praćenju životnog veka delova i naručivanju potrošnog materijala.

Kod svih modela primenjena su jedinstvena Canonova rešenja. Hot Swap kontejneri za mastilo omogućavaju korisnicima da zamene mastilo „u hodu“, dok mogućnost štampanja bez ivica smanjuje vreme završne obrade, čime se obezbeđuje ušteda vremena i novca. Pored ovih mogućnosti štampači se mogu kombinovati sa nezavisnim „sekačem“ za brže i preciznije sečenje odštampanog materijala, i unaprediti gigabitnom Eternet vezom radi bržeg prenosa dokumenata.

Canon je kod svojih novih štampača velikog formata unapredio intuitivni upravljački ekran koji sada ima karakteristike prilagođene korisniku, i dodao opciju za čuvanje podešavanja za različite medije, detektovanje nepodudaranja medija (na uređajima iPF655 & iPF755) i merač utrošenog vremena za štampu. Zbog svog jednostavnog načina punjenja sa prednje strane i sistema izlaza, ovi uređaji mogu automatski složiti do dvadeset otisaka formata A1 i A0, što ih čini efikasnim čak i u najmanjim poslovnim okruženjima.

Novi Canonovi štampači su opremljeni ugrađenim čvrstim diskom kapaciteta 80 GB (modeli iPF655 & iPF755), ekonomičnim režimom za smanjenje troškova štampe i podržavaju aktuelni standard HP-GL/2.

|Search: Find More About Canon predstavio novu generaciju štampača velikog formata|