ERICSSON i CCTV POKREĆU PRVI 3D TV KANAL U KINI

Uz pomoć naprednih 3D rešenja kompanije Ericsson, prvi nacionalni 3D TV kanal u Narodnoj Republici Kini mogao bi da uđe u više od 113 miliona domova. Nacionalni TV emiter China Central Television (CCTV) odabrao je napredna rešenja kompanije Ericsson koja će gledaocima širom Kine po prvi omogućiti da uživaju u vrhunskom 3D sadržaju.

„Kinesko TV tržište je najveće na svetu i želje gledalaca za naprednim servisima i uslugama nas konstantno pokreću da unosimo inovacije kako bismo ispunili njihove potrebe. Sa kompanijom Ericsson sarađujemo više godina i zato smo svesni kvaliteta njihovih rešenja koja će ispuniti upravo ono što nam je potrebno – da svojim gledaocima pružimo novu generaciju televizije“ izjavio je gospodin Zang Boan, direktor Broadcasting and Transmission Centra, kompanije CCTV.

CCTV je implementirao Ericssonova rešenja koja obuhvataju EN8190 MPEG-4 AVC HD enkoder, Ericsson RX8200 risivere, MX8400 multiplexer kao i nCompass Control koji će omogućiti direct-to-home distribuciju 3D sadržaja.

 

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster