Šta je must have ovog proleća?

Mobilni telefoni u poslednjih nekoliko godina postali su neizostavan modni detalj kod korisnika širom sveta

Neosporiva je činjenica da su mobilni telefoni jedan od najznačajnih izuma prošlog veka. Prvi modeli ovih uređaja pojavili su se početkom sedamdesetih godina, a prvi poziv kompanija proizvođač uputila je svojoj konkurentima. Naravno, za serijsku proizvodnju mobilnog telefona čekali smo još nekih deset godina, i tada se ovaj uređaj mogao kupiti za tričavih 4 000 dolara. Danas, situacija je potpuno drugačija. Prema poslednjim istraživanjima tržišta, preko pet milijardi ljudi na svetu koristi mobilne telefona, od čega je samo u Kini neverovatnih milijardu, dok je u Srbiji čak 4,8 miliona korisnika.

 

I dok se pre samo dve decenije smatralo neprikladnim i nevaspitanim pojavljivanje na javnom mestu sa mobilnim telefonom u ruci, danas je gotovo nezamislivo biti u trendu, a nemati poslednju reč tehnike koja se savršeno uklapa u vaš individualni stil. Telefoni i moda danas idu ruku pod ruku i korisnici su sve sofisticiraniji kada je u pitanju izbor modela mobilnog uređaja.


Prema istraživanjima druga najvažnija stvar prilikom odabira telefona je upravo njegov dizajn. U eri standardizovanih platformi za mobilne telefone, velikim kompanijama je zaista teško da skrenu pažnju na svoj model mobilnog telefona samo primenjujući tehnološke inovacije. Za kupce koji su suočeni sa velikim izborom mobilnih telefona sličnih vrednosti sa tehnološke tačke gledišta, estetika uređaja može da izazove emocionalno vezivanje zbog kojeg će se opredeliti za neki model.

 

LG Electronics jedan je od prvih proizvođača koji su posebnu pažnju posvetili i naprednom i modernom dizajnu svojih modela. Ogroman uspeh jednog od napoznatijih „modnih“ telefona LG Chocolate, prvog LG modela koji je dostigao magičnu cifru od 10 miliona prodatih komada, dokazuje da je ova strategija kompanije LG Electronics bila pravi potez .

 

Na nedavno završenom Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni, LG je predstavio novu liniju smart telefona koji poseduju izuzetan dizajn. L serija mobilnih telefona, u koju za sada ulaze tri modela – Optimus L3, Optimus L5 i Optimus L7, nudi korisnicima jedinstveno iskustvo savršene ravnoteže vrhunskog stila i praktične tehnologije. Estetski elementi L linije kao što je Modern Square Style, koji omogućuje udobnije držanje samog telefona, Floating Mass tehnologija ekrana za tanji izgled uređaja, Seamless Layout koji omogućuje intuitivniji raspored tastera, kao i usklađeni metalni detalji na uređaju, dodatno naglašavaju izvanredni dizajn kompanije LG Electronics.

 

LG Optimus L3 ima mali ekran dijagonale 3,2 inča, Android 2.3 Gingerbread operativni sistem, kao i 1500mAh bateriju. Optimus L5 dolazi sa ekranom dijagonale 4 inča, dok Optimus L7 sa ekranom od 4,3 inča, a oba modela poseduju Android Ice Cream Sandwich operativni sistem.

 

Od stvarčice koju smo prvi put videli u rukama Denija Glovera u filmu „Smrtonosno oružje“ do neophodnosti i modnog detalja, od „cigle“ do tanjeg od žice, put telefona je zaista neverovatan. Ovog proleća i leta, najsavremeniji must have smart telefoni koji kombinuju vrhunski stil i napredne karakteristike iz L serije kompanije LG biće dostupni i na tržištu Srbije.

 

 

 

 

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.