MEIZU – NOVI IGRAČ NA TRŽIŠTU PAMETNIH TELEFONA

3. septembar 2014 – Meizu, proizvođač premium telefona, predstavio je svoj najnoviji model pametnog telefona Meizu MX4, koji je rezultat temeljnih istraživanja i rada na razvoju proizvoda u saradnji sa partnerima i kompanijama JDI, Sharp, Sony i Mediatek.

Novi model MEIZU kompanije, koja je jedna od najvećih i najomiljenijih na tržištu pametnih telefona Kine, osvojio je poverenje kako profesionalaca tako i korisnika, svojim dizajnom, korisničkim iskustvom, izvanrednim performansama i specifikacijama. TCCM, najveći distributer mobilnih uređaja i dodatne opreme u Centralnoj i Istočnoj Evropi, postao je ekskluzivan uvoznik MEIZU telefona za ovaj deo Evrope.

Meizu MX4 je telefon sa ekranom od 5,36 inča kojeg karakteriše tanak ram od 2,6 mm širine. Uz blisku saradnju sa SHARP, JDI, Sony i Mediatek kompanijama, ovaj pametni telefon donosi full HD ekran, glavnu kameru od 20,7 megapiksela, 8-jezgarni procesor MTK6595, koji omogućava brz protok, prenos podataka i grafiku, 2GB RAM memorije, Sony i Samsung 3100 mAh bateriju i Hi-Fi audio čip, a sva ta moć je upakovana u samo 147 grama. Novi operativni sistem se bazira na Android platformi 4.4.4 FlyMe4 KitKat. Meizu MX4 će biti dostupan u tri boje: beloj, crnoj i zlatnoj.

„Brendovi kao što su MEIZU i Xiaomi su ostavili industriju pametnih telefona zatečenu. Novi igrači, koji su do skoro bili viđeni kao startap projekti, već su postali lideri u rastu sa značajnim učešćem u tržištu čak i na najrazvijenijim i kompetitivnijim tržištima, kao što je Kina“, rekao je Kamil Vacek, vlasnik TCCM kompanije.

„Zaista je zanimljivo kako mladi brendovi nude sve bolje modele i pomeraju granice po pitanju dizajna, karakteristika, inovacija, kao i  cene i podrške. Industrija se svakodnevno i brzo menja i tokom naredne dve godine verovatno ćemo prisustvovati potpunoj promeni igrača i udela na ovom tržištu. Dolazak Meizu brenda na evropsko i srpsko tržište je sjajna vest za sve ljubitelje inovacija, koji žele novo premium iskustvo korišćenja pametnog telefona. Naše tržište je spremno za nove trendove i korisnici će imati veliku korist od nadmetanja proizvođača pametnih telefona“ istakla je Snežana Rosić, menadžer za Srbiju.

Meizu će zvanično biti dostupan u Srbiji početkom decembra.

MEIZU
MEIZU je osnovan 2003. godine u Kini. Od osnivanja, Meizu je specijalizovan za proizvodnju MP3 plejera. Od 2008. godine, MEIZU se potpuno fokusirao na razvoj pametnih telefona, kreirajući inovativne i intuitivne proizvode za svakodnevnu upotrebu. Kompanija ima više od 2 000 zaposlenih i preko 600 brend radnji.

TCCM

TCCM je osnovan 2007. godine od kada je kompanija specijalizovana za distribuciju mobilnih telefona i dodatne opreme u centralnoj i istočnoj Evropi. Istovremena, kompanija se fokusirala na razvoj poslovanja brendova koji se brzo razvijaju kao što su HTC, Cat i Beats. TCCM aktivno sarađuje sa preko 50 mobilnih operatera, 120 Apple radnji i 150 maloprodajnih kompanija širom centralne i istočne Evrope. TCCM tim čini više od 100 zaposlenih u 15 zemalja.

newsmaster