Nova linija laptop računara odražava rast potražnje za zabavnim karakteristikama i raznovrsnim načinima povezivanja

Toshibina nova ponuda obuhvata modele snažnih karakteristika radi pokretanja igara, napredne uređaje za multimedijalnu zabavu, kao kompjutere za poslovnu i svakodnevnu primenu

Nojs, Nemačka, 22. mart 2012. – Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila novu liniju laptop računara za privatnu i poslovnu upotrebu. Njihove specifikacije odražavaju povećanu potražnju za multimedijalnim 2D i 3D sadržajima na prenosivim računarima, kao i za brzim prenosom podataka između uređaja i sa interneta. Ovo se odnosi na sve laptop računare iz serija Satellite C, Satellite L i Satellite P, na model za igranje Qosmio X870, kao i na novu liniju laptop računara Satellite Pro namenjenu profesionalnim korisnicima. Pored toga, Satellite P855 je prvi Toshibin laptop iz Satellite serije sa 3D tehnologijom koja korisnicima omogućava da uživaju u 3D filmovima bez potrebe da nose posebne naočari. Toshibina nova serija laptop računara biće dostupna u Evropi tokom drugog kvartala 2012. godine.

 

„Ova nova linija predstavlja sledeći korak u okviru Toshibine strategije da kreira sveobuhvatan i raznovrsan asortiman proizvoda sa laptop računarima odličnog dizajna koji nude veliku vrednost za uloženi novac“, izjavio je Endi Bejs (Andy Bass), potpredsednik zadužen za strategiju razvoja, prodaju i marketing u Evropi. „Da bismo to postigli, serija Satellite sada ima napredne karakteristike među kojima su najnoviji načini povezivanja i vrhunske 3D tehnologije kao što su 3D slika bez naočara i konverzija 2D sadržaja u 3D.“

 

Jedna veličina nije za sve – izaberite odgovarajući laptop iz bogate ponude

Toshiba je danas predstavila nove laptop računare iz tri Satellite serije, dve Satellite Pro serije i linije Qosmio. Ekrani novih modela kreću se u rasponu od 33,8 cm (13,3 inča) do 43,9 cm (17,3 inča) tako da zadovoljavaju i potrebe korisnika koji često putuju i onih koji žele veliki ekran ili zamenu za stoni računar. Pored toga, korisnici sa ograničenim budžetom pronaći će pouzdan i atraktivan laptop jednako lako kao i oni sa ambicioznim potrebama kao što su ljubitelji multimedijalnih sadržaja i igara. Na kraju, korisnici koji žele laptop koji se izdvaja od drugih biće zadovoljni novim modelima iz serije Satellite P koji se odlikuju modernim dizajnom i kućištem od aluminijuma.

 

Potrebe za bržim prenosom podataka

„Nova ponuda pokazuje i potrebe nastale zbog sve veće popularnosti cloud servisa i digitalizacije sadržaja“, objašnjava Endi Bejs. Novi laptop računari nude širok raspon najnovijih načina povezivanja koji omogućavaju veoma brz prenos podataka. Među njima su WLAN (802.11n) velike brzine, USB 3.0, koji nudi oko deset puta brži prenos nego prethodna verzija, kao i Bluetooth 4.0, koji omogućava prenos podataka uz mnogo manju potrošnju struje i ima širi raspon od svog prethodnika.

 

Digitalna zabava ima važnu ulogu u svakodnevnom životu

Da bi zadovoljila potrebe za zabavnim sadržajima, nova ponuda laptop računara ima mnogo više zabavnih karakteristika kao što su savršeno jasni i široki TruBrite® displeji, Resolution+ za poboljšanje kvaliteta video materijala, HDMI portovi za prikazivanje sadržaja na velikim TV ekranima, i ugrađeni TV tjuner. Pored toga, Toshiba dodatno podržava trend popularnosti 3D zabave. Satellite P855 je prvi Toshibin laptop iz asortimana Satellite u Evropi sa 3D displejem koji ne zahteva posebne naočari za gledanje 3D sadržaja. Pored toga, Toshibini novi modeli iz serije Satellite P nude moćnu konverziju 2D sadržaja u 3D. Ovaj „ažurirani“ 3D sadržaj, plus 3D DVD ili Blu-ray filmovi, mogu da se prikazuju preko HDMI kabla na 3D TV aparatu.

Pouzdana računarska platforma za male firme

Toshiba je takođe unapredila svoju seriju Satellite Pro, koja je prvenstveno namenjena poslovnim korisnicima u malim firmama. Serija Satellite Pro obuhvata laptop računare koji zadovoljavaju sve poslovne potrebe, od lako prenosivih uređaja za zaposlene u pokretu do moćnih zamena za stone računare. Ovi laptop računari odlikuju se pravim odnosom cene i performansi, tako da će IT odeljenja moći da ponude svakom zaposlenom laptop koji zaista odgovara njihovom poslu.

 

Nova ponuda Satellite Pro modela

Nove serije Satellite Pro L i Satellite Pro C namenjene su malim kompanijama i profesionalcima koji žele pouzdane laptop računare sa svim neophodnim mogućnostima. Glavne odlike ove ponude su procesori najnovije generacije i najmodernije tehnologije za brzu obradu podataka. Obe serije obuhvataju modele sa ekranima dijagonale od 39,9 cm (15,6 inča) i 43,2 cm (17 inča), a serija L obuhvata i ultrabook s ekranom dijagonale 33 cm (13 inča). Nova ponuda iz asortimana Satellite Pro biće dostupna u Evropi u drugom kvartalu 2012. godine.

 

Serija Satellite Pro L: pametne poslovne i multimedijalne karakteristike

Serija Satellite Pro L je idealno rešenje za male firme i kancelarije koje žele prenosive računare sa naprednim poslovnim karakteristikama. Serija Satellite Pro L obuhvata tri modela:

– Mali i lagani L830, sa ekranom dijagonale 33 cm (13 inča), namenjen je korisnicima koji često putuju i žele prenosiv uređaj male težine sa svim potrebnim karakteristikama.

– L850 od 39,6 cm (15,6 inča) je dobro balansiran višenamenski računar koji pomaže u svakodnevnom radu i predstavlja pravu pokretnu kancelariju.

– L870, sa velikim HD+ displejom od 43,2 cm (17 inča), predstavlja potpunu zamenu za stoni računar sa raznovrsnim poslovnim mogućnostima i multimedijalnim karakteristikama.

 

Serija Satellite Pro C: pouzdani poslovni laptop računari koji nude puno za uloženi novac

Savršen izbor za male kancelarije i kompanije sa ograničenim budžetom za IT opremu predstavljaju snažni i pouzdani laptop računari iz serije Satellite Pro C:

– Sa ekranom veličine 39,6 cm (15,6 inča), C850 je namenjen korisnicima koji povremeno putuju i zahtevaju pouzdan, dobro balansiran laptop računar i za kancelariju i za upotrebu u pokretu.

– C870 od 43,2 cm (17 inča) je poslovni laptop za rad u kancelariji kao zamena za stoni računar.

Serija Satellite C za svakodnevnu upotrebu i multimedijalne sadržaje

Modeli iz serije Satellite C po atraktivnim cenama nude sve neophodno za svakodnevnu upotrebu i uživanje u multimedijalnom sadržaju, uz ponudu dve različite veličine ekrana. Satellite C850 i Satellite C855 od 39,6 cm (15,6 inča) su višenamenski računari za korisnike koji žele dobro izbalansirane laptop modele koji mogu lako da se nose ali isto tako nude odgovarajuću veličinu displeja za poslovne aplikacije i mulitmedijalne sadržaje. Satellite C870 / C870D, sa dijagonalom od 43,2 cm (17 inča), idealan je izbor za one koji žele veći ekran. Serija Satellite C biće dostupna u Evropi u drugom kvartalu 2012. godine.

 

Serija Satellite L idealna je za moćnu digitalnu zabavu i zahtevne računarske potrebe

Serija L koristi najnoviju procesorsku tehnologiju, a u ponudi su modeli sa tri različite veličine ekrana: L830 ima dijagonalu displeja od 33,8 cm (13,3 inča) i namenjen je korisnicima koji traže laganog a snažnog saputnika za zabavu u pokretu; L850 od 39,9 cm (15,6 inča), je laptop računar za zabavu sa idealnim odnosom prenosivosti i veličine ekrana koji omogućava udoban rad ili uživanje u video sadržajima; i L870 koji je idealan izbor za korisnike koji žele veliki displej dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) za unapređeni ugođaj prikaza na širokom ekranu.

 

Nova serija L dolazi u atraktivnim mat i sjajnim bojama, ili sa površinom od brušenog aluminijuma (kod modela: L855/L855D, L875/L875D). Ova serija će biti dostupna u Evropi tokom drugog kvartala 2012. godine.

 

 

Serija Satellite P sa najnovijim zabavnim karakteristikama visoke definicije

Nove laptop računari s HD ekranima iz serije Satellite P odlikuju se najnovijim procesorima i grafičkim karticama, kao i savršenim video i audio ugođajem. Prvi put, Toshiba uvodi 3D tehnologiju bez naočara u svoj Satellite ponudu. Ovi laptop računari dostupni su sa dva tipa kućišta od teksturisanog aluminijuma. Novi modeli su namenjeni korisnicima koji traže laptop računar izuzetne snage i grafičkih performansi, pri čemu je korišćenje multimedijalnih aplikacija visoke definicije ili istovremeni rad na više zadataka veoma jednostavan. Serija Satellite P sadrži modele sa ekranima dijagonale 39,6 cm/15,6 inča (P850/P855) i 43,9 cm/17,3 inča (P870/P875). Satellite P855 od 39,6 cm (15,6 inča) može istovremeno da prikazuje 2D i 3D sadržaje.

 

Toshibina tehnologija za unapređenje kvaliteta video materijala Resolution+ konvertuje video materijale standardne definicije u kvalitet sličan visokoj definiciji, što računarima serije Satellite P omogućava da praktično u realnom vremenu dodaju treću dimenziju 2D video sadržajima. Svi modeli iz serije Satellite P mogu da prikazuju 3D video na povezanom televizoru preko HDMI kabla. Pored toga, ovi modeli imaju četiri USB 3.0 porta za prenos podataka pri deset puta većoj brzini nego preko USB-a 2.0 kao i Bluetooth 4.0 interfejs radi male potrošnje struje i brze bežične sinhronizacije podataka na većim daljinama. Svi novi modeli iz serije Satellite P biće dostupni u Evropi tokom drugog kvartala 2012. godine.

 

Satellite P855 se odlikuje 3D prikazom bez naočara

Neki Satellite P855 modeli imaju široki Full-HD TruBrite™ 3D displej dijagonale 39,6 cm (15,6 inča) koji podržava 3D prikaz bez naočara. Ovi uređaji pružaju istinski 3D ugođaj bez potrebe za nošenjem naočara za gledanje 3D filmova na Blu-ray ili DVD diskovima, niti za pokretanje 3D igara. Tehnologija za praćenje pokreta oka omogućava korisnicima da pomeraju glavu ispred displeja a da pri tom ne gube 3D perspektivu. Zahvaljujući sposobnosti ovog laptopa da istovremeno prikazuje 2D i 3D sadržaj, korisnici mogu da gledaju 3D film i istovremeno pretražuju internet i gledaju druge 2D sadržaje.

 

Qosmio X870 i Qosmio X870 3D: dva laptop računara koji će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje igara

Qosmio X870 i Qosmio X870 3D dizajnirani su tako da zadovolje potrebe zahtevnih igrača i nude kombinaciju izuzetnih performansi, odličnog kvaliteta slike i impresivnog zvučnog ugođaja. Qosmio X870 ima HD+ displej dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) za savršenu 2D sliku, dok Qosmio X870 3D ima Full HD displej dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) sa 3D prikazom, koji podržava najnovije NVIDIA 3D Vision® aktivne naočare. Ovi uređaji imaju kućište tamnosrebrne metalik boje sa svetlocrvenim detaljima i tastaturom sa crvenim pozadinskim osvetljenjem. Novi laptop računari za igranje biće dostupni u Evropi u drugom kvartalu 2012. godine.

 

Qosmio X870: napravljen za ljubitelje igara

Qosmio X870 koristi najnovije Intel® Quad-core procesore i novu generaciju NIVIDA grafičkih čipova. Zahvaljujući 32 GB radne memorije sa lakoćom ispunjava i najizazovnije zahteve. Qosmio X870 koristi ili hard disk velikog kapaciteta ili hibridni disk sa SSD-om, što garantuje brzu reakciju i trenutno pokretanje aplikacija.

 

Qosmio X870 3D: savršen doživljaj 3D igara

Zahvaljujući NVIDIA 3D Vision 2 tehnologiji, Qosmio X870 3D prikazuje 3D sliku savršenog kvaliteta. Full HD displej dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) odlikuje se impresivnom dubinom prikaza i vremenom reakcije od samo 5 ms. Qosmio X870 3D dolazi sa najnovijim NVIDIA 3D Vision naočarima zasnovanim na NVIDIA LightBoost™ tehnologiji, što korisnicima omogućava da gledaju 3D slike koje su do dva puta jasnije nego što bi bile primenom konvencionalne 3D tehnologije. Pored toga, ove naočare omogućavaju vrhunski doživljaj 3D igara preko sočiva koja su veća nego kod onih iz prve generacije, čime se postiže širi ugao gledanja i unapređeno blokiranje spoljašnjeg svetla.

 

 

Svi zaštitni znaci navedeni u ovom dokumentu predstavljaju imovinu svojih vlasnika.

Tačne specifikacije proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

O kompaniji Toshiba

Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 490 kompanija, sa 203.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 77 milijardi dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

Dodatni materijali i informacije za medije

Za dodatne pres materijale i slike proizvoda, posetite Toshiba Press Lounge na adresi www.toshiba.eu/presslounge.

 

Laptopovi

–          Serija Satellite C

–          Serija Satellite L

–          Serija Satellite P

–          Serije Satellite Pro C i L

–          Serija Qosmio X870

–          Dynadock U3 doking stanica

newsmaster