Telefónica O2 UK izabarala Ericsson za novog snabdevača

  • Ericsson će obezbediti arhitekturu za pristup nove generacije u svim gradovima gde je prisutan „O2“ na severu Velike Britanije
  • Omogućene poboljšane 3G performanse i skalabilnost usled povećanog prenosa podataka
  • Prva upotreba nove sklalabilne blade tehnologije za kor mreže u Velikoj Britaniji

Ericsson će sprovesti obimnu modernizaciju mreže za kompaniju „Telefónica O2“ UK na severu Velike Britanije. Ovo partnerstvo će korisnicima usluga kompanije „O2“ omogućiti veću pokrivenost, kapacitet za glas i podatke preko mreže nove generacije koja je dizajnirana da prati značajan rast upotrebe samrtphone uređaja, kao i pratećih smartphone aplikacija.

Ericsson će implementirati multistandardne stanice poslednje generacije i biće jedini snabdevač kor mrežne infrastrukture, koja će obuhvatiti najnovije rešenje Mobile Softswitch visokog kapaciteta, koristeći bladetehnologiju. Ova tehnologija će omogućiti operativnu efikasnost i veću fleksibilnost za „O2“ u upravljanju svojom mrežom u Velikoj Britaniji.

Modernizovana mreža će prvobitno biti korišćena da omogući #g i da podrži HSPA download brzinu do 42Mbps. Ujedno će biti u potpunosti pripremljena za uvođenje LTE i drugih tehnologija.

Izjave predstavnika dve kompanije i detaljnije informacije možete pronaći na http://www.ericsson.com/news/1482512

newsmaster