Više od 60 stranih IT kompanija dolazi u Beograd da traži partnere, sa njima zajedno i najpoznatiji investitori iz Silikonske doline i zapadne Evrope

Autsorsing Centar Srbije  (www.ocs.rs) i Mreža Poslovnih Anđela Srbije (www.sban.eu) organizuju jedinstveni događaj, PartnerIT B2B sastanke i internacionalnu FundraiseIT konferenciju, koji će se održati 15. i 16. novembra u Privrednoj Komori Srbije, u Beogradu.

Od preko 150 IT kompanija koje su se u prve dve nedelje registracije prijavile za učešće, čak 60 kompanija je iz inostranstva i to iz 20 država među kojima su i Nemačka, Belgija, Švedska, Norveška, USA, Grčka, Italija, Holandija, Mađarska ali i Kosta Rika, Katar i Saudijska Arabija.

Cilj PartnerIT B2B sastanaka je da se prezentuje potencijal srpskih IT kompanija na tržištu Evropske Unije i da im se omogući direktan kontakt sa potencijalnim klijentima i partnerima iz inostranstva. Na zvaničnom internet portalu http://partnerit.talkb2b.net/ svaka kompanija može ostaviti osnovne informacije i rezervisati B2B sastanke sa željenim domaćim i internacionalnim kompanijama i osigurati mogućnost za nova partnerstva i širenje mreže kontakata.

Svi učesnici B2B sastanaka imaju priliku da prisustvuju i konferenciji FundraiseIT na kojoj će saznati najnovije informacije o različitim izvorima finansiranja za IT preduzetnike i kompanije. Biće reči o modelima investiranja poslovnih anđela, VC i PE fondova, domaćim i stranim fondovima i fondovima EU. U toku dva dana  svi učesnici će imati priliku da se uključe u direktnu komunikaciju sa vodećim serijskim investitorima iz Silikonske doline i zapadne Evrope kao što su Paige Craig(plancast.commobilerodie.com, stealth startup…), Jon Soberg (direktor Blumberg Capital, Addepar, Any.DO, ChirpMe, Coverhound), Gerald Heydenreich(Pippa&Jean, OmnisMundi, BuyVIP S.L.), Ari Korhonen (, potpredsednik Evropske Mreže Poslovnih Anđela, Seedcamp, Sky SQL, WOT Service) i mnogim drugim. Svojim predstavljanjem, govornici će pokušati da u direktnom obraćanju podele svoja iskustva u investiranju i razvoju IT kompanija u kojima su bili direktno uključeni.

Učešće na B2B događaju kao i na konferenciji je BESPLATNO, a svoje mesto kompanije i preduzetnici mogu rezervisati do 9. novembra 2012.

Održavanje FundraiseIT konferencije je podržano od strane Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ i Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju – SECO, dok je Evropska Komisija u okviru projekta Outsorsing Centra Srbija obezbedila finansijsku podršku za organizaciju PartnerIT B2B sastanaka.

 

O organizatorima:

Autsorsing Centar Srbije – OCS je online platforma koja grupiše izvozno orjentisane srpske IT kompanije sa glavnim ciljem da poveća njihovu konkurentnost i vidljivost na stranim tržištima.  OCS platforma omogućava stranim kompanijama da na jednostavan i siguran način pronađu i započnu saradnju sa najadekvatnijim pružaocima IT usluga iz Srbije. OCS predstavlja sistem za umrežavanje domaćih IT kompanija i njihovo zajedničko predstavljanje potencijalnim partnerima i klijentima u inostranstvu, omogućava deljenje resursa među kompanijama na raznim komercijalnim, R&D i EU projektima i tenderima sa većim ili drugačijim HR zahtevima nego što je pojedinačna kompanija u mogućnosti sama da pokrije. OCS takođe omogućava dostupnost nove radne snage kao i pristup bazi CVjeva mladih stručnjaka različitog profila. Zajedno sa svojim partnerima, Autsorsing Centar Srbije organizuje treninge na teme koje su od najvećeg interesa za predstavnike domaćih IT kompanija. OCS, takođe, promoviše i distribuira informacije o različitim načinima za finansiranje IT projekata, subvencijama, konkursima i pozivima za apliciranje na projekte Evropske komisije i različitih finansijskih institucija i donatora. Više detalja kao i mogućnost besplatnog učlanjenja možete naći na: http://www.ocs.rs/.

 

Mreža Poslovnih Anđela Srbije – SBAN je prva organizacija ovog tipa u Srbiji koja ima za svoj osnovni cilj da spoji poslovne ljude koji žele da investiraju u nove projekte i preduzetnike sa željom, razvijenim poslovnim planom i sposobnim timom da realizuju svoju ideju. Misija organizacije SBAN je da omogućimo najbrži, najefikasniji i najlakši put od poslovne ideje do kapitala potrebnog za njenu realizaciju, odnosno od preduzetnika do investitora. Poslovni Anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili kroz vid udruživanja ulažu svoj kaptial, znanje i poslovne kontakte u razvoj preduzeća u ranim fazama razvoja sa potencijalom za brz rast. Pored kapitala, Poslovni Anđeli novoj kompaniji u koju investiraju ustupaju i svoje lično iskustvo, veštine i kontakte. Osnovni ciljevi Mreže Poslovnih Anđela Srbije su: Pružanje ažurnih informacija investitorima o visokokvalitetnim poslovnim idejama i start-up kompanijama, Podrška razvoju investiranja u start-up kompanije i inovativne kompanije u Srbiji i regionu, Edukacija kako preduzetnika tako i investitora o svim izazovima i modelima investiranja u preduzeća u ranim fazama razvoja, Stvaranje prilika za finansiranje i dalji razvoj malih i srednjih preduzeća, Podrška razvoju inovativnih poslovnih rešenja i preduzetničke kulture u Srbiji. Više detalja kao i mogućnost besplatnog učlanjenja možete naći na: http://www.sban.eu

newsmaster