Došao je momenat kada sklopivi pametni telefoni postaju široko rasprostranjeni

Main_Thumbnail_no text_Dr_TM_Roh_social

Dr TM Roh, predsednik i rukovodilac odeljenja za Mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics

Celog života radim kao inženjer i svedok sam brojnih inovacija u kompaniji Samsung koje pomeraju granice mogućeg sa pametnim telefonima. Naša misija je, kao što je uvek i bila, da stvaramo tehnologiju koja ljudima poboljšava život. Pre deset godina rešili smo da kreiramo transformativnu tehnologiju koja se bavi onim po čemu su svi pametni telefoni prepoznatljivi – ravnim pravougaonim ekranom. Postavili smo sebi jednostavno pitanje: Da li možemo da imamo sve – i veći ekran i bolju prenosivost?  

Prepoznali smo priliku da, ne samo dizajniramo novi oblik, već i da stvaramo nova iskustva koja na pametnom telefonu ranije nisu bila moguća. Prevazilaženjem brojnih tehnoloških prepreka, uspešno smo 2019. godine predstavili prvi sklopivi telefon ikada i tako promenili budućnost ove industrije.

Prošle godine smo distribuirali skoro 10 miliona sklopivih pametnih telefona širom sveta. To je porast od preko 300% u odnosu na 2020, i predviđam da će se ovaj ubrzani rast nastaviti. Dolazimo do momenta kada ovi sklopivi uređaji postaju široko rasprostranjeni i zauzimaju veći udeo na ukupnom tržištu pametnih telefona.

Što je još bitnije, Samsung Galaxy sklopivi telefoni su promenili način na koji koristimo mobilne uređaje i unapredili živote korisnika širom sveta.

Sa evolucijom načina života razvija se novo nasleđe

Svet je povezaniji nego ikada pre i kreće se mnogo brže. Rad i zabava se prepliću, a granice između fizičkog i digitalnog sveta više nisu tako jasne. Postoji jedna stvar kojoj se okrećemo za rad, zabavu, održavanje formei mnogo toga drugog – a to je naš telefon. Zato je našim korisnicima potreban fleksibilni uređaj da bi zadovoljili svakodnevne potrebe.

Modeli Galaxy Fold i Galaxy Flip ispunjavaju sve te zahteve. Prošle godine se 70% korisnika Galaxy sklopivog telefona okrenulo Flip modelu da bi im pomogao da svet vide iz drugačije perspektive. Korisnici Flip modela vole da imaju uređaj napravljen za izražavanje vlastite ličnosti, bilo da je u pitanju izbor uređaja smelih boja ili pravljenje fotografija na nov način zahvaljujući Flex režimu rada.

Iskustvo sa Fold modelom je drugačije. Skoro svaki treći korisnik Galaxy sklopivog telefona se prošle godine odlučio za ovaj uređaj koji obezbeđuje visoku produktivnost, i omogućava da se uradi više zahvaljujući hiperkonektovanom, individualnom računarstvu. Korisnici Fold modela vole da imaju mogućnost obavljanja više funkcija istovremeno na duplo većem ekranu, tako da mogu da budu efikasniji i svoje poslove završavaju brže.

Korisnici oba modela sklopivih telefona sa oduševljenjem su prihvatili ono što smo napravili. Njihova reakcija nam je najveća motivacija da idemo dalje i zato smo posvećeni putu proznalaženja novih mogućnosti za mobilne inovacije.

Ove godine smo uveli unapređenja u svakom detalju i otvorili nova iskustva koja ovi uređaji omogućavaju. Uzbuđen sam što ću videti kako ljudi otkrivaju nove načine da rade više stvari koje vole na novim sklopivim telefonima.

Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez otvorene saradnje sa našim partnerima i zajedničke želje da stalno uvodimo inovacije u mobilnoj kategoriji. Sarađujemo sa liderima u našoj industriji, poput kompanija Google, Microsoft i drugima, kako bismo proširili iskustva širom celog ekosistema sklopivih uređaja.

Nova definicija mogućeg na bilo kom mestu

Pre tri godine su se Galaxy sklopivi telefoni mogli opisati jednom rečju: revolucionarni. Međutim, vrlo brzo je postalo jasno da se ovaj do tada neviđen, fleksibilni dizajn savršeno uklapa u moderan način života. Rezultat toga je da je ono što je bilo novina pre tri godine sada omiljeni izbor miliona korisnika.

Na našem Unpacked događaju 10. avgusta videćete da se uticaj inovacija ne odnosi samo na ono što tehnologija može. Odnosi se i na ono što vi možete. Još jednom smo inspiraciju pronašli u najvažnijem izvoru – korisnicima Galaxy uređaja – kako bismo pomerili granice mogućeg.

Jedva čekam da vam pokažem potencijal naših novih Samsung Galaxy sklopivih telefona kao najsavršenijeg alata i za produktivnost i za sopstveno izražavanje. Sada možete da radite ono što niste mogli ni da zamislite, i to sve odjednom, na jednom uređaju.

Korisnici mogu pratiti Samsung Galaxy Unpacked događaj virtualno putem Samsung YouTube kanala 10. avgusta 2022.na linku – https://www.youtube.com/c/Samsung

Spremite se da otvorite svoj svet!

 

Izvor: Represent

newsmaster