VIP – Uspešno završena prva faza konkursa za domaće programere

Čak 233 predloga za nove aplikacije u izboru za ,,Vip Android izazov 2.0’’

Najkreativnije programere očekuju vredne nagrade u ukupnom iznosu od 22.000 evra. Najbolje ocenjenoj aplikaciji će Nagrada korisnika doneti 8.000 evra.

Beograd, 3. avgust  2010. godine – Konkurs ,,Vip Android izazov 2.0’’ je ušao u drugu fazu, u kojoj se, od programera koji su registrovali svoje ideje, očekuje da zaključno sa 1. septembrom razviju i pošalju gotove aplikacije Vipu i Android marketu.

Drugi u nizu konkursa koji je Vip mobile organizovao za najbolje lokalne aplikacije naišao je na izuzetno interesovanje o čemu svedoči 1204 prijavljenih domaćih programera sa 233 ideje za aplikacije, tzv. vidžete ili poboljšanja.

,,Sa zadovoljstvom konstatujemo da se za novi konkurs prijavilo skoro dvostruko više učesnika nego na prethodnom, što potvrđuje da su programeri prepoznali Android izazov kao odličnu promociju svoga rada. To svakako najavljuje i da će naši korisnici uskoro uživati u brojnim novim lokalno primenljivim aplikacijama,’’ izjavila je Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vipu.

newsmaster