Nokia predstavlja -Touch and Type- dizajn sa najnovijim modelom Nokia X3

Espoo, Finska – Kompanija Nokia nastavlja sa predvođenjem u inovacijama i sa najnovijim modelom Nokia X3 donosi ultra tanki dizajn sa jedinstvenom kombinacijom ekrana osetljivog na dodir i standardne tastature sa 12 tastera. Kao prvi telefon nove serije “Touch and Type” (“dodirni i piši”) Nokia X3 omogućuje ljudima da brzo dodiruju svetli ekran osetljiv na dodir, ali i da koriste standardnu tastaturu za brzo pisanje  poruka i brzo pozivanje. Očekujući da se u prodaji pojavi tokom trećeg kvartala, Nokia X3 će imati maloprodajnu cenu od približno 125 eura, bez taksi i poreza.

“Inovacije nisu namenjene samo segmentu vrhunskih telefona i Nokia X3 je odličan primer kako se nova vrednost može približiti korisnicima po prihvatljivoj i maloj ceni” kazala je Mary McDowell, izvršni potpredsednik odeljenja za mobilne telefone kompanije Nokia.

“Sa Nokia X3 telefonom korisnicima nudimo ono najbolje što nude do sada dva odvojena tipa uređaja; kroz kombinovanje ekrana osetljivog na dodir i numeričke tastature u uređaju po sasvim prihvatljivoj ceni. Ponudili smo korisnicima veći ekran sa jasnim ikonicama, menijima i tekstom, a zadržali ključne tastere poput onih za slanje ili prekidanje poziva, kao i za ulazak u važne linkove poput muzike ili sms poruka” dodala je ona.

„Zamislili smo Nokia X3 model kao telefon sa ekranom osetljivim na dodir i tastaturom, jer je pisanje poruka preko tastature idealno za pisanje SMS poruka kao i za i socijalne mreže gde je potreban brz i čest unos, dok je pisanje na ekranu osetljivom na dodir idealno za stvari poput podešavanja alarma, jednostavijeg pretraživanja interneta i upravljanje aplikacijama poput muzike i igara.“
„Istraživanja koja smo obavili pokazala su da korisnici koji su kroz višegodišnje vežbanje postigli veštinu kucanja jednim prstom, držeći telefon u jednoj ruci, žele da zadrže tu karakteristiku kada pišu SMS poruke, chat programe ili instant messaging – ali i da ne ostanu bez pogodnosti koje pruža ekran osetljiv na dodir“ pojasnila je McDowell.

Sa elegantnim i modernim dizajnom, ovaj telefon je sa svojih 9,6 mm među najtanjim Nokia telefonima ikada i lako staje u torbu ili džep. Izgledom ga izdvaja i brušeni aluminijumski poklopac koji je dostupan u pet zanimljivih boja, dizajniranih tako da se uklope sa bilo kojom odevnom kombinacijom ili raspoloženjem.

Uprkos svojoj veličini, Nokia X3 je bogata karakteristikama kao što su 3G, WLAN, muzički plejer i FM radio. Zaljubljenici u fotografiju i društvene mreže uživaće u kameri od 5 mega piksela sa 4X digitalnim zumom koja može snimati kako fotografije, tako i duži flm.

Nokia X3 ima i zaseban taster namenjen brzom ulasku u muzičke sadržaje ili sms poruke, što omogućuje brz pristup važnim Ovi servisima, uključujući društvene i zabavne aplikacije. Pored Ovi Mail servisa, omiljeni e-mail nalozi ili chat klijenti mogu biti podešeni kao push servisi preko Nokia Messaging servisa.

Laganim prelaskom preko ekrana osetljivog na dodir, korisnici mogu lako pretraživati internet i pristupiti obilju sadržaja kao što su hiljade aplikacija dostupnih u Ovi Store servisu. Na pojedinim tržištima, novi telefon će biti dostupan i sa OviMusic Unlimited opcijom koja korisniku omogućuje pristup gotovo neograničenom broju najnovijih muzičkih hitova koji se mogu čuvati na memorijskoj kartici od 16GB.

Nokia X3 je pristupačan i jednostavan telefon sa ekranom osetljviim na dodir koji je jednostavan za korišćenje i izvanredno dizajniran.

Nokia mini zvučnici MD-11. Džepno izdanje zvučnika za odličan zvuk

Ljubitelji muzike mogu nadograditi zvučnike koje poseduje Nokia X3 sa novim MD-11, laganim  zvučnikom džepne veličine fantastičnog kvaliteta zvuka. Za još više zabave i uživanje sa prijateljima, moguće je povezati dva takva zvučnika i dobiti stereo kvalitet zvuka . Očekivana maloprodajna cena MD-11 zvučnika je 20 eura, bez taksi i poreza

Više informacija na http://events.nokia.com/touchandtype/ i http://www.youtube.com/watch?v=zmqf_nktDag

O kompaniji Nokia

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,2 milijarde ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže

newsmaster