Novi NVIDIA GeForce GTS 450 obezbeđuje

Novi GeForce GTS 450 obezbeđuje 2.4X brže geometrijsko procesiranje u poređenju sa proizvodima prethodne generacije

SANTA CLARA, Kalifornija— 14 septembar, 2010NVIDIA je danas predstavila najnoviji  proizvod iz Fermi linije grafičkih procesora NVIDIA® GeForce® GTS 450 – koji je dizajniran da obezbedi najbolji DX11 odnos cene i performansi u 129$ USD cenovnoj kategoriji. Prema najnovijem istraživanju Steam-a, vodeći indikatori hardvera korišćenog od strane PC gejmera su, 56 procenata1 gejmera se igra na uobičajenim rezolucijama, obično između 1600×1050 i 1280×1024. GTS 450 je specijalno dizajniran da nadmaši ove performanse, obezbeđujući odlične DX11 performanse sa 4X uključenim antialiasingom, davajući gejmerima da iskuse neverovatno detaljne karaktere, teren i okruženje u igrama sa izuzetno brzim performansama i odličnim vizualnim efektima.

Za igre i aplikacije koje karakteriše tesalacija – ključna osobina DX11 – GTS 450 je do 65% brži u odnosu na najbliži konkurentski proizvod2. Čak i u najnovijoj generaciji DX9 i DX10 igara, GTS 450 je brži za 30%3, uključujući i blockbuster PC naslov StarCraft II. Ovo čini GTS 450 vrhunskim GPUom za igranje ovogodišnjih najzanimljivijih igara uključujući i nazive koji dolaze za praznike, kao što su Civilizaion V I Hawx2, gde će obe igra podržavati DX11 i tesalaciju, kao i druge igre poput Dead Rising 2.

“GeForce GTS 450 čini velike korake, u obezbeđivanju DX11 mogućnosti masama,” izjavio je Sid Meier, Direktor Kreativnog Razvoja, Firaxis Games. “Igrati Civilization V na GTS 450 kartici je prelepo i izgleda još neverovatnije sa 3D Vision tehnologijom.”

“Uzbuđeni smo zbog GeForce GTS 450, koji će doneti vrhunske performanse za veoma prustupačnu cenovnu kategoriju,” izjavio je Shinsaku Ohara, Producent igre Dead Rising 2 u Capcom-u. “Obezbeđivanjem vrhunskog gejming iskustva, pomešanog sa najnovijim karakteristikama kao što je podrška za 3D Vision, ubeđeni smo da će fanovi Dead Rising-a 2 imati ogličnu platformu za igranje.”

Sa punom podrškom za NVIDIA 3D Vision™ tehnologiju, GeForce GTS 450 takođe obezbeđuje grafičku snagu i video mogućnost potrebnu da se iskuse igre i Blu-Ray filmovi visoke rezolucije u neverovatnom stereoskopskom 3D okruženju. Sa NVIDIA SLI tehnologijom, industrijskom najskalabilnijom GPU platformom, gejmeri će biti ushićeni činjenicom da će moći da gotovo dupliraju svoje gejming performanse dodavanjem druge GTS 450 kartice svom PCu, kada im to budžet dozvoli.

GeForce GTS 450 je dostupan od strane vodećih svetskih partnera kao što su: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac i drugi.

Beleška za urednike: Za fotografije partnerskih kartica molimo vas posetite: http://www.flickr.com/photos/nvidia/sets/72157624819063243/

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,100 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama, uticaju i mogućnostima GeForce GTX 450 serija  GPUova; u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 1 Avgusta  2010. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2010 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, GeForce, Fermi, SLI, PhysX i 3D Vision su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

.

newsmaster