Računari ThinkPad kompanije Lenovo po peti put proglašeni najboljim

RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 21. septembar, 2010: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je objavila da su njeni ThinkPad laptop računari proglašeni najboljim u istraživanju koje je sprovela kompanija Technology Business Research (TBR) za drugi kvartal 2010. godine pod nazivom „Studija o korporativnom ponašanju prilikom kupovine IT opreme i zadovoljstvu korisnika“. Ovo je peti put zaredom da srednja i velika preduzeća koja su učestvovala u istraživanju kompanije TBR ocenjuju ThinkPad laptop računare kompanije Lenovo kao najbolje. Lenovo ThinkPad računari su zauzeli vodeću poziciju u sedam od ukupno deset sprovedenih istraživanja kompanije TBR o zadovoljstvu korisnika.

U drugom kvartalu 2010. godine, korisnici su dodelili ThinkPad laptop računarima najviše ocene za: kvalitet i pouzdanost hardvera, pružanje tehničke podrške putem telefona, vreme potrebno za popravku i sveukupno zadovoljenje potreba.  Kompanija Lenovo je dobila rekordan broj poena u drugom kvartalu za kvalitet i pouzdanost hardvera kao i za brzinu isporuke i popravke. Dizajn proizvoda i lakoća rukovanja su takođe aduti kompanije Lenovo.

„Zadovoljstvo korisnika je suština našeg poslovanja, a suština ThinkPad računara je usmerenost na izvrstan dizajn i stalne inovacije“, rekao je Dilip Batia, izvršni direktor sektora za maketing ThinkPad računara. „Kombinovanje naših kvalitetnih inženjerskih rešenja sa brzom isporukom i pouzdanom i efikasnom tehničkom podrškom preko telefona, pomaže nam da izradimo računarske tehnologije koje prevazilaze očekivanja naših korisnika.“

Inovacije se nastavljaju

Korisnici su u prilici da izaberu neki od mnogobrojnih ThinkPad računara sa najnovijim sistemom obrade podataka, grafikom, mogućnošću video poziva i multimedijalnim uslugama kao što su:

  • ultra-mobile X serija tablet i laptop računara (X201 tablet, X201, X201s, X100e)
  • mainstream T serija računara za povećanje efikasnosti u kancelariji (T410s, T410, T510)
  • mobile workstation W serija računara za zahtevne profesionalce (W510)
  • osnovna L serija računara za preduzeća (L412, L512)
  • seriju računara namenjena malim i srednjim preduzećima ThinkPad Edge line (13,14,15-inčna)

Prvoklasna usluga i podrška

Rezultati istraživanja takođe navode i snažni korisnički servis i podršku  koji su veoma bitni za celokupno zadovoljstvo klijenata  i za uspostavljanje odnosa poverenja. Korisnici su potvrdili da je isporuka proizvoda ubrzana, da je vreme popravke kraće i da je tehnička podrška preko telefona odlična. Ovo priznanje potvrđuje dugoročne ciljeve kompanije Lenovo za održavanje visokog kvaliteta, pouzdanih proizvoda zajedno sa kontinuiranim investiranjem u servise i sistem podrške. Brza i efikasna tehnička podrška preko telefona koristi kapacitete udaljenih tehničkih stručnjaka i set alatki za utvrđivanje problema kako bi se korisniku pomoglo u najkraćem mogućem roku. Pored svega toga, Lenovo ima i snažno razvijenu online mrežu koja obuhvata elektronsku podršku, forume, alatke za otkrivanje i otklanjanje tehničkih kvarova i integrisanje društvenih mreža. Istraživanje je takođe pokazalo da je broj pritužbi na proizvode kompanije Lenovo najmanji.

„Ekonomska kriza je pokazala koliko je bitno da korisnici PC računara budu zadovoljni“, rekao je Džon Lindi, predsednik TBR-a. „Podaci pokazuju da nadležni iz IT sektora koji kupuju veći broj računara ove godine, obraćaju mnogo više pažnje na sve aspekte proizvoda, počev od njegove pouzdanosti do podrške koju obezbeđuju prodavci. Kompanija Lenovo nastavlja da se fokusira na celokupno iskustvo potrošača i zbog toga su laptopovi ThinkPad zadržali vodeću poziciju u pet uzastopnih kvartala.”

Rezultati TRB istraživanja temelje se na ispitivanju više od 500 nadležnih za IT sektore u srednjim i velikim preduzećima u Severnoj Americi.

Za najnovije vesti o Lenovu registrujte se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.

O kompaniji Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je kompanija posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara na svetu. Kompanija temelji svoj model poslovanja na inovaciji, operativnoj efikasnosti, zadovoljstvu kupaca kao i fokusiranju na investiranje u nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster