Samsung OMNIA 7 pruža vrhunsku zabavu za život u pokretu

Samsungov prvi telefon sa platformom Windows® Phone 7

donosi korisnicima više izbora za uživanje u različitim životnim stilovima

11. oktobar, Seul, Koreja Samsung Electronics, svetski lider u oblasti mobilne tehnologije, najavio je lansiranje telefona Samsung OMNIA 7 (Model: GT-I8700). Dizajniran za život u pokretu, ovo je smart telefon prvi te vrste koji je Samsung lansirao sa Microsoft Windows® Phone 7 platformom širom Evrope i Azije. Samsung OMNIA 7 podržava SUPER AMOLED touch ekran od 4 inča, 1GHz aplikacionog procesora i kameru od 5 megapiksela. Telefon nudi nenadmašan doživljaj zabave direktno na mobilnom uređaju sa Xbox LIVE® opcijama i igrama, Zune® muziku i video sadržaj. OMNIA 7 biće dostupna na određenim tržištima za vreme praznika 2010.

“Samsung OMNIA 7 je naš prvi Windows Phone 7 smart telefon, tako da očekujemo da će korisnike privući vrhunsko iskustvo zabave. Uređaj predstavlja našu posvećenost cilju da korisnici budu zadovoljni izborom platformi koje odgovaraju različitim potrebama”, izjavio je JK Shin, predsednik i direktor Samsung Electronics poslovne jedinice za mobilne komunikacije. “Uzbuđeni smo što sarađujemo sa kompanijom Microsoft na ovom projektu, koji označava pravu prekretnicu”, dodao je.

“Samsung je za Microsoft ključni partner u donošenju Windows telefona potrošačima širom sveta”, izjavio je Andy Lees, predsednik kompanije Microsoft za mobilne komunikacije. “Njihovo lansiranje telefona Samsung OMNIA 7, novog Windows Phone, označava značajan korak u predstavljanju široj javnosti nove vrste telefona koji će se istaći u odnosu na konkurenciju. Oduševljeni smo što ćemo nastaviti naše snažno partnerstvo i što krećemo na ovo putovanje sa liderom industrije smart telefona.”

Revolucionarni hardver

Sa Samsungovim novim i jasnim SUPER AMOLED touch ekranom od 4 inča, OMNIA 7 donosi sjajnu vidljivost, čak i  napolju. Sa surround sistemom i jasnim kvalitetom zvuka, korisnici mogu da razgovaraju sa prijateljem ili da imaju konferencijski poziv kao da se nalaze u istoj prostoriji.   Dobar izgled telefona OMNIA 7 i metalik maska čine ga stilskim uređajem za svako okruženje, a minimalistički dizajn i jasna definicija primamiće korisnike koji ne žele kompromis stila na račun  tehnologije.

Vrhunska zabava

Sa telefonom Samsung OMNIA 7, korisnici mogu direktno sa mobilnog uređaja da pristupe opcijama Xbox LIVE® i Zune® za vrhunsko iskustvo zabave. Gejmeri će uživati u raznovrsnom izboru naslova Xbox LIVE dok će ljubitelji multimedijalnog sadržaja  moći da pristupe video i muzičkim materijalima kroz Zune. OMNIA 7 omogućuje korisnicima da automatski sinhronizuju sadržaj sa svog računara pomoću Wi-Fi, tako da mogu da uživaju u muzici i video sadržaju na bilo kom mestu.

Život u pokretu

Samsung OMNIA 7 nudi novu vrstu iskustva koje omogućuje  korisnicima da održavaju ritam svog stila života. Korisnicima će se dopasti intuitivan, dinamički korisnički interfejs Windows Phone 7 dok će Windows Phone Hub pomoći u organizovanju informacija i pojednostavljivanju zadataka. Prilagodljive Start Screen opcije telefona  omogućavaju prikazivanje ažuriranih podataka preko  interneta, vesti, sastanaka ili društvenih medija i status se prikazuje direktno na ekranu.

Poboljšano deljenje medijskog sadržaja je još jedna karakteristika života u pokretu. Na telefonu OMNIA 7, korisnici će imati pristup proširenom katalogu društvenih mreža i sajtovoma za deljenje fotografija, tako da će jednim dodirom moći da pošalju prijateljima slike i media fajlove. Uređaj čak uključuje i LED fleš kameru od 5 megapiksela, tako da možete da snimite, kreirate i podelite svoj život u pokretu.

Samsung OMNIA 7 specifikacije proizvoda

Mreža HSUPA 5.76Mbps /HSDPA 7.2 Mbps (900/1900/2100 MHz)EDGE/GPRS (850/900/1800/1900 MHz)
Displej 4.0” SUPER AMOLED, WVGA (800X480)
OS Windows® Phone OS 7
Procesor Qualcomm QSD8250 1GHz
Kamera 5-megapixel kamera sa Auto fokusom
Video HD Video Recording (720p) @ 25 fpsH.264, H.263, MPEG4, WMV
Audio MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/AMR-NB/AMR-WB/MIDIFM Radio with RDS
Korisne karakteristke Metro UI, A-GPS, Bing Map, Bing Search
Povezivost BlueTooth® 2.1, USB 2.0, WiFi 802.11b/g/n
Memorija 8GB or 16GB
Baterija Standard: Li-ion, 1,500 mAhVreme razgovora : 2G/520Min, 3G/370Min

Standby : 2G/390hrs, 3G/330hrs

Dimenzije 122.4x 64.2 x 10.99 mm
Težina 138 g

* Sve funkcionalnosti, karakteristike, specifikacije i ostale informacije o proizvodima u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući sa na prednosti, dizajn, cene, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda, mogu se izmeniti bez obaveštenja ili obaveze.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com

newsmaster