Lenovo predstavlja tri desktop DO računara namenjena malim preduzećima

Oštar dizajn, napredne performanse i karakteristike spajaju posao i svakodnevne aktivnosti

Beograd, 14. septembar, 2011: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) najavila je danas tri nova desktop računara – klasični desktop ThinkCentre Edge 71, desktop ThinkCentre Edge 71z all-in-one (AIO) i premijum desktop ThinkCentre Edge 91. Dizajniran za jedinstvene potrebe malih i srednjih preduzeća, najnoviji Lenovo DO računari omogućavaju svojim korisnicima – pravim DOerima – da urade više za njihovo poslovanje. Ovi računari nude, napredne performanse i jednostavne funkcije potrebne da bi se obavljali svakodnevni poslovni zadaci.

Korisnici će imati priliku da otkriju i iskuse sve nove ThinkCentre Edge modele kao i druge Lenovo proizvode 19. i 20. septembra ispred Ušće Shopping Centra u Beogradu u brendiranom Lenovo DO Tour kamionu koji će posetiti 17 lokacija širom Evrope na jedinstvenom roadshow-u pod nazivom ” Lenovo DO Tour”. Pored mogućnosti da isprobaju Lenovo proizvode, korisnici će imati priliku da razgovaraju sa ekspertima iz kompanije Lenovo, igraju igre ili se takmiče kako bi osvojili zanimljive nagrade, dok će lokalni umetnici i muzičari obezbediti zabavu za celu porodicu.

„Ovi najnoviji desktop računari su savršeni dodaci ThinkCentre Edge porodici, prilagođeni malim i srednjim preduzećima”, rekao je Tom Šel, potpredsednik odeljenja Worldwide ThinkCentre Marketing, kompanije Lenovo. „Oni su namenjeni svim ključnim oblastima na koja su mala i srednja preduzeća fokusirana: slike, performanse, jednostavnost i cene koje će odgovarati njihovom budžetu.”

Imidž je važan

Čak i desktop računari mogu biti dopadljivi! Nova ThinkCentre Edge serija desktop računara na tradicionalni izled poslovnih računara dodaje crnu sjajnu spoljašnjost i 20-inčni ekran. Čak je i prednja strana računara ThinkCentre Edge 71 i 91, u tradicionalnom kućištu i malih dimenzija, sjajna. Desktop računari, po želji, mogu imati bežičnu ThinkPad Edge tastaturu. Ova tastatura otporna na tečnost, predstavlja čistu i modernu tastaturu, koja se koristi na ThinkPad Edge laptop računarima za mala i srednja preduzeća, bez žrtvovanja udobnosti i odziva tradicionalnih ThinkPad tastatura. Pored toga, portovi ThinkCentre Edge 71 i 91 desktop računara uklonjeni su radi lepšeg opšteg izgleda.

Profesionalno računarstvo

Bez sumnje, desktop računari mogu imati dvojaku ulogu, kao mašine namenjene povećanju produktivnosti malih i srednjih preduzeća tokom dana, i kao savršeni uređaji namenjeni zabavi, za gledanje filmova/TV, slušanje muzike i opuštanje. Opremljeni Intel ® Core ™ i5 procesorima kada su u pitanju AIO računari i Core ™ i7 Quad Core procesorima kada su u pitanju ThinkCentre Edge 71 i 91, korisnici imaju na raspolaganju bogate performanse. Svi desktop računari butuju se veoma brzo, dok se ThinkCentre Edge 91 butuje za neverovatnih 14 sekundi, zahvaljujući Lenovo Enhanced Experience 2.0 tehnologiji za Windows 7.

Dodatne karakteristike obuhvataju:
Veliki skladišni kapacitet: do 16 GB memorije u slučaju ThinkCentre Edge 91, podrška za 1 TB hard disk prostora, opcionalni SSD od 160 GB u slučaju ThinkCentre Edge 91 i Edge 71z
Bogata grafika: izbor opcionalne ATI Radeon discrete ili Nvidia grafike u slučaju Edge 91 i Edge 71
Niz alata za produktivnost: DVD plejer i opcionalni rezač u slučaju ThinkCentre Edge 91, veliki broj USB portova i opcionalni multi-card čitač, sigurnost obezbeđena putem blokiranja USB porta i zaštitne lozinke za BIOS/hard disk.

Karakteristike jednostavne za korišćenje

Novi računari rešavaju svakodnevne nevolje kako bi obezbedili prijatno iskustvo i produktivnost. Nadogradnja, skladišnog kapaciteta i memorije ne zahteva dodatne alatke i oduzima samo nekoliko minuta. Skrivena, gumena ručka čini pomeranje AIO i ThinkCentre 71 desktop računara neverovatno lakim. Bez potrebe za proširenjem grafičke kartice, desktop ThinkCentre Edge 71 nudi nenadmašnu vrednost korisnicima koji imaju potrebu da rade sa dva ekrana preko VGA i DVI, dok ThinkCentre Edge 91 može da podrži do četiri monitora.

Oni su svi opremljeni Lenovo paketom koji sadrži ThinkVantage tehnologije uključujući Rescue and Recovery, Power Manager i System Update za laku obnovu, upravljanje i ažuriranje računara. U slučajevima kada je malim i srednjim preduzećima potrebna IT podrška, mogu da se obrate programu podrške Lenovo ThinkPlus Priority koji nudi razne servisne usluge od zaštite prilikom oštećenja i nezgodna, do tehničke pomoći za online skladištenje podataka.

Cena i dostupnost3

ThinkCentre Edge 71, 91 i ThinkCentre Edge 71z all-in-one desktop biće dostupni po ceni od 420,500 i 600 eur. Ove desktop računare biće moguće nabaviti preko poslovnih partnera ili putem www.lenovo.com.

Za najnovije vesti, prijavite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.

O Lenovo DO Touru

Zaustavljanje Lenovo kamiona u Beogradu deo je 37-dnevnog evropskog road show-a zvanog “Lenovo DO Tour” koji je krenuo iz Varšave 25. avgusta, a poslednje zaustavljanje biće u Ankari 16. oktobra 2011. Lenovo kamion zaustaviće se na 17 lokacija u sledećim zemljama: Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Turskoj. Istovremeno, Lenovo DO Tour možete pratiti i online. Na adresi www.lenovodotour.com posetioci mogu učestvovati u DOer online takmičenju. Na raspolaganju je devet izazova iz oblasti ekologije, tehnologije, zabave, umetnosti i dizajna, performansi I brzine, advertajzinga. Mnogobrojni Lenovo proizvodi mogu biti osvojeni, a glavna nagrada je sedmodnevno putovanje u Peking.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i treći najveći proizvođač računara na svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster