Intel i Google Optimiziraju Android Platformu za Intel® arhitekturu

Santa Klara i Mauntin Vju, Kalifornija, 13. septembar 2011 – Kompanije Intel Corporation i Google Inc su najavile da će raditi na optimizaciji budućih verzija Android ™ platforme za Intelovu porodicu Atom ™ procesora niske potrošnje. To znači da će buduće verzije Android platformi podržavati i Intel tehnologije, pored drugih arhitektura.

Zajednički napor je uložen u skraćenje vremena potrebnog za izlazak na tržište smart telefona koje pokreće Intel tehnologija i koji rade na Android platformi. Intel će iskoristiti dostupnost otvorenog koda Android platforme kako bi svojim klijentima obezbedio proizvode koji inspirišu na konstantnu inovaciju i omogućavaju personalizovano računarsko iskustvo, koje se u potpunosti zasniva na Intel tehnologiji primenjenoj na nizu uređaja. Ovo će omogućiti proizvođačima mobilnih uređaja i operaterima bežičnih mreža da iskoriste sposobnosti Intel ® arhitekture niske potrošnje i prebace na x86 ekosistem radi daljeg razvoja Android platforme.

“Optimizacijom Android platforme za Intel arhitekturu, donosimo nove mogućnosti na tržištu koje će ubrzati industrijsko usvajanje i izbor, i dovesti uzbudljive nove proizvode na tržište kako bi iskoristili kombinovani potencijal Intel tehnologije i Android platforme”, rekao je predsednik i izvršni direktor kompanije Intel Pol Otelini. ” Zajedno, činimo Intel arhitekturu bržom i donosimo novi nivo inovativnosti u sve zreliju Android platformu.”

“Kombinujući Android sa proizvodima niske potrošnje kompanije Intel, otvara se više mogućnosti za inovacije i izbor, ” rekao je Andi Rubin, viši potpredsednik Mobile jedinice kompanije Google. “Ova saradnja će omogućiti dalji razvoj Android ekosistema. ”

Današnja najava oslanja se na skorašnju inicijativu omogućavanja Intel arhitekture na Google proizvodima , u koje spadaju Chrome OS i Google TV zajedno sa Android Software Development kitom (SDK) i Native Development kitom(NDK).

O kompaniji Google Inc

Inovativne pretraživačke tehnologije kompanije Google povezuju milione ljudi širom sveta svojim informacijama svaki dan. Kompaniju su 1998. godine osnovali studenti doktorskih studija na Univerzitetu Stenford Leri Pejdž i Sergej Brin. Google je danas vodeća kompanija na globalnom tržištu. Ciljni reklamni program kompanije Google obezbeđuje preduzećima svih veličina merljive rezultate, istovremeno unapređujući Internet iskustvo za korisnike. Sedište kompanije Google je u silikonskoj dolini, a kancelarije se nalaze širom Amerike, Evrope i Azije. Za više informacija, posetite www.google.com.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

Intel, Intel Core, Atom, Intel logo i Ultrabook zaštićeni su brendovi kompanije Intel Corporation u SAD-u i drugim zemljama.

* Druga imena i brendovi mogu biti vlasništvo drugih kompanija.

newsmaster