Epson podržao izložbu fotografija iz čuvenog srpskog filma ”Ko to tamo peva”

Prikazane autentične fotografije povodom 30 godina od snimanja kultnog srpskog filma

Beograd, Srbija — 28. decembar 2010. — Kompanija Epson, zajedno sa svojim ekskluzivnim distributerom kompanijom BS Procesor, podržala je izložbu fotografija sa snimanja čuvenog srpskog filma ”Ko to tamo peva”. Fotografije su izložene u galeriji RTS-a od 21-31. decembra, povodom 30 godina od snimanja ovog kultnog filma.

Na izložbi pod nazivom ”Moj pogled: sa druge strane kamere”, prikazane su autentične, crno-bele fotografije autora Rodoljuba Jovanovića, skenirane sa crno-belog filma, na Epson Perfection V750 Pro skeneru i odštampane na Epson Stylus Pro 11880 štampaču velikog formata.

“Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da podržimo izložbu fotografija sa snimanja filma “Ko to tamo peva” “Izjavio je g.din Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ Ovaj film pored toga što nam svima mami osmehe, je i vrhunsko delo srpske kinematografije, o čemu svedoči da je i posle 30 godina još uvek aktuelan i zanimljiv svim gledaocima.”

Brojne ličnosti iz sveta filma, glumci, režiseri, direktori fotografije, prisustvovali su otvaranju ove izložbe. Za samog autora, bile su brojne reči hvale, među kojima se ističe i izjava profesora Slobodana Šijana, režisera filma – “ Tako sam naučio još jednu važnu lekciju iz našeg filmskog zanata: da volim dobrog, pasioniranog filmskog fotografa, koji će nam ostaviti u amanet ono što nam je odstavio Rodoljub Jovanović – fotografije prizora iz filma koje prenose sam duh našeg filma ali i mnoštvo fotografija koje čuvaju svedočanstva o njegovom nastajanju”

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster