Novi izvršni direktor kompanije LG za region

Young Woong Lee imenovan za novog izvršnog direktora LG Electronics regionalnog ogranka u Mađarskoj

Beograd, 4. februar 2011. godine – Novi izvršni direktor LG Electronics (LG) ogranka u Mađarskoj, koji pokriva devet tržišta centralne i jugoistične Evrope, uključujući i Srbiju, je Young Woong Lee, 51-godišnji menadžer iz Koreje koji je svoje liderske veštine dokazao radeći za kompaniju LG u Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu.

Young Woong Lee diplomirao je na državnom univerzitetu u Seulu. U kompaniji LG je već punih 25 godina u kojoj je stekao i izuzetno iskustvo u različitim oblastima poslovanja kompanije, uključujući marketing, finansije i upravljanje proizvodima.

Young W. Lee preuzeo je funkciju od Sang Yong Lee-ija koji će od sada voditi italijanski ogranak kompanije LG.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

newsmaster