Samsung proširuje Samsung GALAXY Tab seriju sa 10.1-inčnom „fabrikom” zabave

Svetsko predstavljanje Samsungovog prvog smart medijskog uređaja sa platformom Honeycomb i dvojezgarnim procesorom
BARSELONA, 13. februar 2011. – Kompanija Samsung Electronics Ltd, proizvođač smart medijskih uređaja i globalni lider u Android™ tablet računarima, u partnerstvu sa kompanijom Vodafone Group, predstavila je Samsung GALAXY Tab 10.1 (Model: P7100), moćni smart medijski uređaj sa dvojezgarnim procesorom i platformom Android 3.0 (Honeycomb), koji je kreiran tako da pruži vrhunsku zabavu u pokretu.

„Kao lider na tržištu tablet računara podržanih Android platformom, Samsung se posvetio tome da obezbedi čitav dijapazon uređaja sa bogatim sadržajima, koji su uvek priključeni na internet”, izjavio je D.Dž. Li, izvršni potpedsednik i upravnik odseka za prodaju i marketing kompanije Samsung. U nastavku je dodao: „Samsung GALAXY Tab 10.1 predstavlja vredan dodatak našoj rastućoj ponudi smart medijskih uređaja. Uz veliki ekran od 10.1 inča i duplim zvučnicima sa surround zvukom, ovaj uređaj omogućava korisnicima da uživaju u multimedijalnim sadržajima do krajnjih granica bez potrebe da čine ustupke na račun mobilnosti.”

Patrik Šome, direktor terminala kompanije Vodafone Group, ovim povodom je izjavio: „Korisnici usluga kompanije Vodafone na više od 20 tržišta širom sveta će prvi dobiti GALAXY Tab 10.1 čim se pojavi u prodaji ovog proleća. Samsung je napravio dobro stilizovanu i na tržištu vodeću primenu nove platforme Android 3.0, prvi Honeycomb uređaj koji će se pojaviti na mnogim tržištima. Konkurentne tarife za preuzimanje podataka kompanije Vodafone kao i pouzdane mreže velike brzine pretvaraju korišćenje modela GALAXY Tab 10.1 u jedno izuzetno iskustvo.”

„Samsung nastavlja da razvija inovativne proizvode koji doprinose stalnom rastu ekosistema Android“, izjavio je Endi Rubin, potpredsednik odseka za inženjering kompanije Google.

Pošto je tržište tablet računara zadobilo interesovanje bez presedana, kompanije Samsung i Vodafone su se udružile kako bi izašle u susret zahtevima klijenata i ponudile im savršen način da uživaju u ogromnom broju raznovrsnih sadržaja i prilika koje nudi platforma Android. Bilo da je reč o igranju igrica, čitanju elektronskih knjiga ili inoviranju statusa na Fejsbuku, lagani, ultra-tanki Samsung GALAXY Tab 10.1 predstavlja vrhunsko rešenje za zabavu koje se zasniva na ogromnom uspehu koji je u toj oblasti već postigao njegov prethodnik, Samsung GALAXY Tab koji je prodat u dva miliona primeraka.

Vrhunski doživljaj zabave

Displej od 10.1 inča (WXGA TFT LCD) sa svojom kristalno jasnom rezolucijom (1280 x 800) pretvara Samsung GALAXY Tab 10.1 u uređaj bez premca za uživanje u više stotina hiljada igrica i aplikacija koje se nalaze u ponudi prodavnice Android Market™. Kako bi odali priznanje neverovatnom kvalitetu slike ovog uređaja, dizajneri su obogatili GALAXY Tab 10.1 duplim zvučnicima sa surround zvukom, što će vam pomoći da se još lakše prepustite uživanju.

Ovaj uređaj ima i primarnu kameru koja se nalazi na pozadini od 8 megapiksela sa autofokusom i sekundarnu kameru od 2 megapiksela napred. Obe ove kamere pružaju priliku korisniku da slika ili snimi svoje doživljaje u ful HD formatu kao i da te snimke podjednako jednostavno pušta i deli sa svojim prijateljima. Sa pretraživačem Android i podrškom Flash 10.1, model Samsung GALAXY Tab 10.1 predstavlja savršeno oruđe za boravak u svetu internet sadržaja, gde god se vi nalazili u tom trenutku.

Učinak i brzina

U kombinaciji sa najnovijom verzijom Androidovog operativnog sistema prilagođenog za tablet računare, Honeycomb, Samsung je stvorio uređaj koji je istovremeno izuzetno snažan i brz poput munje.

Samsung GALAXY Tab 10.1 poseduje Dual Core procesor aplikacija od 1 GHz, što vam omogućava izuzetno brzo i snažno pretraživanje interneta kao i uživanje u multimedijalnim sadržajima. Dvojezgarni procesor Samsungovog Galaxy Tab-a 10.1, njegova memorija DDR2 sa malim napajanjem i baterija od 6860mAh – sve su to osobine koje ovaj moćni tablet računar čine savršenim za izvršavanje zadataka u energetski efikasnom okruženju.

Maksimalna prenosivost

Sa svojih 599 g težine i 10.9 mm debljine, Galaxy Tab 10.1 je lakši, tanji i prenosiviji, što znači da korisnici mogu slobodno da uživaju u njegovim brojnim funkcijama u pokretu. Uvažavajući potrebu korisnika da budu stalno povezani, Samsung je u ovaj uređaj uključio i opcije za povezivanje kao što su super-brzi HSPA+ 21Mbps, Bluetooth® 2.1+EDR i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a sve kako bi podržao velike brzine mobilnog preuzimanja podataka i skratio vreme potrebno za transfer podataka.
Samsung GALAXY Tab 10.1 će biti izložen na Svetskom kongresu mobilnih komunikacija 2011. u hali broj 8.

Za multimedijalne sadržaje i detaljnije informacije, molimo vas da posetite www.samsungunpacked.com/press.

Samsung GALAXY Tab 10.1” – specifikacije proizvoda:

Mreža HSPA+ 21Mbps  850/900/1900/2100EDGE/GPRS  850/900/1800/1900
OS Android 3.0 (Honeycomb)
Displej 10.1” 1280 x 800 (WXGA) TFT
Procesor 1GHz Dual Core procesor aplikacija
Kamera Primarna (pozadi): 8.0 megapiksela AF sa LED FlashSekundarna (napred): 2.0 megapiksela
Video Format: MPEG4/H263/H264Plejbek: 1080p FullHD Video @ 30fps

Snimanje: 1080p FullHD Video @ 24fps

Audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, OGG, MIDI, AMR-NB/WB3.5mm Ear Jack, Stereo Speaker
Funkcije sa dodatnom vrednošću Android Market™ za više aplikacija i sadržaja
Android UI / Android pretraživač
Google Mobile Service: Google™ Talk Video Chat, Google™ Maps, itd.
Konektivnost Bluetooth® technology v 2.1 + EDRUSB 2.0

WiFi 802.11 (a/b/g/n)

Senzor Žiroskop, Accelerometer, Digital Compass, Proximity
Memorija 16GB/32GB
Dimenzije 246.2 x 170.4 x 10.9mm (599g)
Baterija 6860mAh

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 174,000 ljudi u 193 filijala, širom 66 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

Android i Android Market zaštićene su marke kompanije Google, Inc.

O kompaniji Vodafone

Vodafone je jedna od najvećih svetskih kompanija za mobilne komunikacije po prihodima, sa oko 359 miliona korisnika na tržištima koje samostalno ili delimično samostalno kontroliše zaključno sa 31. decembrom 2010. Vodafone trenutno ima delimično vlasništvo u kompanijama u 30 zemalja na pet kontinenata i više od 40 partnerskih mreža širom sveta.

Za više informacija, molimo vas da posetite www.vodafone.com.

newsmaster