NVIDIA predstavlja novi GeForce GTX 560 grafički procesor i brže R275 drajvere

GTX 560 je savršena grafička karta za najočekivanije igre ovoga leta, koje podržavaju NVIDIA PhysX, Surround i 3D Vision tehnologije

SANTA KLARA, Kalifornija — 18. maj, 2011— NVIDIA je predstavila GeForce® GTX® 560, najnoviji proizvod iz Fermi familije grafičkih karti, kartu koja donosi odlične performanse i unapređene karakteristike kao što su NVIDIA® PhysX®, 3D Vision™, SLI® i Surround® tehnologije za najočekivanije PC igre ovoga leta.

GTX 560 se pridružuje svom snažnijem bratu GTX 560 Ti u donošenju fantastičnog gejmerskog iskustva u svojoj cenovnoj klasi, za igre u 1080p rezoluciji, najpopularnijoj rezoluciji za igranje u svetu prema Steam Hardware and Software istraživanju kompanije Valve.

NVIDIA je danas takođe objavila i beta R275 drajvere. Oni donose poboljšanje performansi i unapređenu funkcionalnost za veliki broj igara, uključujući kako već postojeće igre, tako i za najočekivanije naslove kao što su Duke Nukem Forever (3D Vision), Alice: Madness Returns (PhysX) i Dungeon Siege III (Surround).

Ključne karakteristike R275 drajvera:

  • Unapređenje performansi velikog broja igara, uključujući Crysis 2 (6%), Bulletstorm (15%) i Portal 2 (8%)²
  • Osveženje tehnologija kompanije NVIDIA sada uključuje SLI profile
  • Unapređeno iskustvo skaliranja sa novim korisničkim interfejsom i manuelnim opcijama
  • Unapređeno usklađivanje veličine slike za HDTV, uključujući 1:1 piksel mapiranje
  • Više od 525 3D Vision profila, uključujući nove za Portal 2Duke Nukem ForeverAge of Empires OnlineAssassin’s Creed BrotherhoodDungeon Siege III između ostalih
  • Novi 3D Vision Photo Viewer sa Windowed Mode podrškom
  • Podrška za najveći svetski ekosistem najnovijih 3D laptopova, monitora, projektora, softvera i 3D sadržaja kroz NVIDIA® 3D Vision tehnologiju

 

GeForce GTX 560 je dostupan od danas od strane vodećih svetskih partnera u tom polju, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Inno 3D, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle i Zotac. R275 drajveri su dostupni direktno sa sajtawww.geforce.com ili sa stranice za skidanje drajvera na nvidia.com.

Za temeljan pogled na GTX 560, i gde možete naći specijalni video o snimcima iz najočekivanijih igara ovoga leta, posetite:http://www.geforce.com/#/News/articles/560-game-previews/

Za fotografije GTX 560 karte, posetite Flickr stranicu kompanije NVIDIA, na adresi http://bit.ly/iZsZw7

Ključne reči:

GeForce, GTX 560, GPU, R275 drajveri, 3D Vision, 3D Surround, PhysX, Fermi
# # #

O kompaniji NVIDIA


NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od tableta i portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,800 U.S. patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

# # #

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: karakteristikama, benefitima, performansama, ceni i uticaju NVIDIA GeForce GTX 590, NVIDIA „DX11 Done Right“ grafičkih procesora, NVIDIA 3D Vision tehnologiji i NVIDIA SLI tehnologiji; efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, a u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-K za fiskalni period koji se završio 30. januara 2011. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

© 2011 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo, 3D Vision, CUDA, GeForce, Fermi i SLI su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

—————————————————-

¹ http://store.steampowered.com/hwsurvey/ .  Za april 2011, najpopularnija rezolucija sa 21.14% je bila 1920×1080.


newsmaster