Kompanija Core Services odabrala je HP za hostovanje poslovnih aplikacija

HP BladeSystem tehnologija je odabrana da zameni postojeću Oracle infrastrukturu

 

BEOGRAD, 28. juli 2011. – HP objavljuje da je kompanija Core Services odabrala HP BladeSystem tehnologiju za kreiranje konvergentne infrastrukture, radi podržavanja sve više servisnih zahteva svojih globalnih korisnika.

Core Services nudi rešenja za poslovne operacije, informacione sisteme i podršku korisnicima širom sveta. Značajna promena na polju upravljanog hostinga označila je potrebu da kompanija implementira infrastrukturu koja može izdržati nove korisničke zahteve za finansijski isplativim rešenjem koje štedi energiju.

Core Services je uspostavio saradnju s kompanijom The Ergonomic Group (EGI), HP-ovim Elite Business Partnerom, na polju predloga infrastukture za poboljšanje performansi aplikacija i pružanje boljih usluga. Nakon procene, EGI je zaključio da postojeća Oracle/Sun infrastruktura ne može da zadovolji korisničke potrebe. EGI je pomogao kompaniji u projektovanju nove infrastrukture bazirane na HP-ovoj konvergentnoj infrastrukturi. Core Services je dobio i savete vezane za zahteve instalacije, kao i trajnu podršku za novu arhitekturu svojih data centara.

Core Services je odabrao HP BladeSystem platformu za virtuelizaciju svog okruženja, što obuhvata osam HP BladeSystem c7000 kućišta, šezdeset HP BL460 G6 i G7 blejd servera, i HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet Module for BladeSystem. Konfiguracija pruža računarsku snagu, energetsku efikasnost i performanse neophodne Oracle aplikacijama koje značajno opterećuju procesore.

 

„Potrebno nam je da budemo ispred promena u oblasti upravljanih usluga dok se prioriteti korisnika menjaju ka energetski i finansijski efikasnijim rešenjima“, rekao je Bimal Doshi, potpredsednik za operacije, Core Services. „Prešli smo na HP BladeSystem okruženje da bismo što bolje iskoristili svaki vat, sat i dolar, kako bismo na bolji način pružali usluge našim korisnicima.“

HP BladeSystem platforma, opremljena Intel® Xeon® procesorima, omogućila je da Core Services četiri puta smanji broj neophodnih fizičkih servera. Korisnici kompanije Core Services mogu pristupiti svojim serverima putem HP Integrated Lights-out (iLO) softvera za upravljanje na daljinu, koji omogućava IT administratorima i korisnicima da lakše raspoređuju servere, kao i da rešavaju probleme radi unapređivanja produktivnosti i snižavanja troškova za upravljanje serverima.

Core Services je HP BladeSystem kućište instalirao i HP Virtual Connect mrežni modul koji povezuje LAN i SAN informacije sa serverskim ležištem, umesto sa serverom. To kompaniji omogućava da dodaje, uklanja i menja servere u roku od nekoliko minuta, što štedi sate koji bi bili potrebni za LAN i SAN usklađivanje. HP Virtual Connect takođe za 75 odsto smanjuje potrebu za kablovima, sa šesnaest kablova po kućištu na samo četiri.(1)

HP Converged Infrastructure je ključna osnova za Instant-On preduzeće. U svetu koji je stalno povezan, Instant-On preduzeće tehnologiju ugrađuje u sve što radi kako bi korisnici, zaposleni, partneri i građani ono što im je potrebno dobili trenutno.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

HP-ovo interno istraživanje.

Intel i Xeon su robne marke korporacije Intel u SAD i drugim zemljama.

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.

© 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

newsmaster