LG Electronics predstavlja revolucionarni miš-skener na sajmu IFA 2011 (LSM-100)

Beograd, 29. avgust 2011. – LG Electronics (LG) će predstaviti revolucionarnu tehnologiju skeniranja na ovogodišnjem IFA sajmu sa svojim neverovatnim LSM-100, kompjuterskim mišem koji ima ugrađeni skener. Sa tehnologijom razvijenom specijalno za ovaj uređaj, LSM-100 nudi jedinstvene funkcije koje predstavljaju spoj neverovatnih inovacija i posebnih pogodnosti za korisnike.

Sa modelom LSM-100, operacija skeniranja je znatno jednostavnija i brža u odnosu na konvencionalne skenere. Pritiskom na Smart Scan dugme na levoj strani miša, korisnik samo pređe preko materijala koji želi da skenira. Ovako skenirani dokument se može sačuvati u različitim formatima, poput PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS i DOC, ili se jednostavno može direktno preneti u željenu aplikaciju. 

LSM-100 takođe podržava optičko prepoznavanje znakova (OCR – Optical Character Recognition), pomoću kojeg može da skenirani tekst konvertuje u Microsoft Word dokument. Zahvaljujući tehnologiji optičkog prepoznavanja znakova, skenirani tekst se lako konvertuje u Word, i spašava vas od dosadnog prekucavanja teksta. Kako nije ograničen nikakvim posebnim okvirima, LSM-100 može da skenira i veće formate poput A3 stranica, što predstavlja značajnu prednost u odnosu na veliki broj konvencionalnih skenera. Unapređana je i brzina skeniranja, tako da se se jedna A3 strana može skenirati prilično brzo i jednostavno.

Pored toga što predstavlja prvi skener ove vrste na svetu, LSM-100 je i miš  najnovije generacije. Laserski senzor je precizan, a sam dizajn je prilagođen za lako, jednostavno i udobno rukovanje.

Kompanija LG Home Entertainment će učestvovati na sajmu IFA 2011 u Berlinu i model LSM-100 će biti predstavljen zajedno sa ostalim proizvodima iz ove poslovne jedinice kompanije LG.

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

newsmaster