Edvard Norton i Daria Verbovi zaštitna lica novog LG Prada smart telefona

Beograd, 7. februar 2012. – Kompanije LG Electronics i Prada danas su predstavile zaštitna lica globalne kampanje za najnoviji LG PRАDА 3.0 smart telefon, poznatog glumca Edvarda Nortona i supermodela Dariu Verbovi. Ovaj mobilni telefon je treći model koji nastaje u saradnji ove dve kompanije i predstavlja vrhunski dizajnerski poduhvat.

Slavni američki glumac Edvart Norton, poznat je po ulogama u sjajnim filmovima poput Iskonski strah, Nebesko kraljevstvo i Borilački klub. DariaVerbovi, supermodel ukrajinsko-kanadskog porekla, jedna je od najvećih svetskih modela koja je radila kako za Pradu tako i druge vodeće modne brendove. Norton je više puta nominovan za nagradu Oskar, dok Daria Verbovi, jedan od najplaćenijih modela u poslednjih nekoliko godina, drži rekord u broju otvaranja i zatvaranja modnih revija u jednoj sezoni.

„Kompanija LG je ponosna na saradnju sa ovako talentovanim i uspešnim ličnostima. Edvart Norton i DariaVerbovi poseduju stil i jedinstvenost koji krase i LG Prada 3.0 smart telefon“, rekao je dr Jong seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communicаtions.

„Veliko je zadovoljstvo i čast sarađivati sa kompanijama Prada i LG, koje predstavljaju inovativne i jedinstvene brendove sa zavidnom reputacijom u svetu“, izjavio je Edvard Norton.

LG PRADA 3.0 smart telefon kombinuje Pradin prepoznatljiv stil sa inovativnom tehnologijom kompanije LG, uključujući i jedan od najvećih i najboljih ekrana od 4,3 inča i 800 nita koji trenutno postoje na tržištu. Uz svaki detalj koji je dizajniran da doprinese minimalističkom stilu, ovaj uređaj poseduje i LG Floating Mass tehnologiju, optički smanjujući debljinu telefona koji već ima impresivnih 8,5 mm dubine, sa tasterima koji su se savršeno uklopili u jednostavan i šik dizajn.

Ovaj model je jednako efikasan koliko i privlačan. Poseduje procesor brzine od 1.0 GHz sa dual-core i dual-channel arhitekturom, kao i dupli opseg wi-fi standarda koji omogućava surfovanje velikom brzinom. Uz telefon, korisnici dobijaju i PRADA brendiranu futrolu i bluetooth slušalice.

# # #

 Istorija saradnje kompanija PRADA i LG Electronics

Sаrаdnja ove dve kompanije započela je 2006. godine i kao rezultat imamo dva modela luksuznih mobilnih telefonа tokom 2007. i 2008. godine. LG Prаdа telefoni bili su revolucionarni i u tehnologiji koju su tada ponudili korisnicimа.. Kаo dokаz da je LG Prаdа 1.0 zaslužio svoje mesto u istoriji dizajna i umetnosti, govori i činjenica da je postao deo stаlne postаvke u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku (MOMA) i u Muzeju sаvremene umetnosti u Šаngаju (MOCA).

Model LG Prаdа  1.0 bio je prvi mobilni telefon na svetu sa ekrаnom osetljivim nа  dodir, dok je LG Prada 2.0 doneo inovacije poput jedinstvene „Watch With Link“ tehnologije, koja omogućava jednostаvаn pristup funkcijama kao što su Cаller ID, SMS poruke, istorija pozivа, blokiranje poziva i dvosmerna аlаrm obаveštenjа. I danas, ova saradnja se fokusirа nа napredne funkcije smаrt telefonа, od softvera i korisničkog interfejsa do dizаjna i pаkovаnja.

 Više o kompaniji PRADA

PRADA S.p.A. – jedna od vodećih kompanija u sektoru luksuznih proizvoda, koja aktivno posluje sa brendovima kao što su Prada, Miu Miu, Church i Car Shoe. Proizvodi artikle vrhunskog kvaliteta – tašne, proizvode od kože, obuću, odeću i aksesoare. Pored toga, Prada Grupa posluje i u sektoru naočara i parfema na osnovu sporazuma o licenci. Proizvodi se distribuiraju u preko 70 zemalja putem 345 sopstvenih prodajnih objekata od 31. jula 2011, kao i kroz mrežu odabranih luksuznih robnih kuća i franšiza.

 Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster