Za sedam dana počinje 11. godišnja CISCO EXPO konferencija

O konkurentnosti Srbije i upotrebi tehnoloških rešenja na otvaranju govori Viši Podpredsednik kompanije Cisco

Beograd 13. Mart 2012. – CISCO EXPO konferencija, koja će biti održana u Beogradu 20. i 21. marta u hotelu Hyatt Regency, predstaviće nova rešenja iz oblasti umrežavanja koja imaju za cilj da pomognu kompanijama koje se bave virtualizacijom i računarstvom u oblaku kako bi bile konkurentnije i sposobnije i kako bi pri tome smanjile troškove svog poslovanja.

Michael Ganser, Viši Podpredsednik kompanije će na otvaranju ovogodišnje Cisco Expo konferencije govoriti o potencijalu koji Srbija može da iskoristi u regionu i globalno, kad je reč o konkurentnosti, kao i o pojavljivanju informacionih tehnologija u budućnosti zemlje. Objasniće aktuelnu promenu informacione ekonomije u mrežnu ekonomiju i njen uticaj na društvo, poslovanje i tehnologiju. Uz demonstraciju Cisco uređaja i rešenja, kroz praktične primere i interaktivnost sa publikom, pokažaće značaj informacionih tehnologija u poslovanju i kako kompanije mogu podići svoje poslovanje na viši nivo i pružiti vrhunske usluge svojim klijentima.

Kompanija Intel je ove godine zlatni partner konferencije, dok će jedno od rešenja koje će biti predstavljeno biti nova Cisco UCS™ računarska platforma treće generacije koja u sebi sadrži Intel Xeon procesor iz E5-2600 familije i uključuje mogućnost korišćenja više servera, omogućavajući najveću gustinu i efikasnost servera na tržištu, sa do osam puta više kapaciteta memorije i četiri puta većom vrednosti I/O u poređenju sa prethodnim UCS serverima. Ova platforma omogućava do 30% niže troškove infrastrukture, 90% smanjenje vremena za puštanje u rad, 40% poboljšanje performansi aplikacija i 60% smanjenje u troškovima hlađenja i potrošnje električne energije.

Cisco UCS Manager sada dozvoljava IT administratorima da upravljaju i “blade” i “rack” serverima kao jednim zajedničkim entitetom, i proširuje domen upravljanja kako bi obuhvatio hiljade servera po data centrima širom sveta.

Svim učesnicima konferencije Cisco će ponuditi 60 dana besplatnog probnog korišćenja Webex aplikacije za kolaboraciju.

Partneri ovogodišnje Cisco Expo konferencije su: Intel, NetApp EMC, vmware, Atos, Asseco, Com-4T, Comtrade, Comutel, MDS, RRC, Saga, SBB Solutions i UniCredit

Leasing.

Oni će predstaviti najnovije primere iz prakse i demonstrirati rešenja u izložbenom delu.

Korisni linkovi:

– Posetite Cisco Expo 2012 microsite

– Pratite Cisco Expo 2012 na Twitter-u i Linkedin-u

O kompaniji Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com

# # #

Cisco i Cisco logo su robne marke ili registrovane robne marke kompanije Cisco i / ili pridruženih kompanija u Sjedinjenim Državama i nekim drugim državama. Spisak Cisco robnih marki možete pronaći na www.cisco.com/go/trademarks. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo njihovih vlasnika. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo koje druge kompanije.

newsmaster