Nokia raspisuje takmičenja za regionalne melodije zvona

Kompanija Nokia organizovala je takmičenje u komponovanju regionalnih melodija zvona za mobilne telefone koji će sadržati elemente lokalne muzičke kulture i lokalnog muzičkog stila. Svi zainteresovani su pozvani da budu kreativni i komponuju svoju verziju zvona za mobilne telefone i tako uzmu učešća u ovom takmičenju.

Postoji pet odvojenih sekcija takmičenja: za Kinu, Indiju, Latinsku Ameriku, Jugoistočnu Aziju i Pacifik, kao i za Bliski Istok i Aziju. Takmičenje će trajati četiri nedelje, a ukupan fond nagrada iznosi 37.000 američkih dolara. Pored novčane nagrade, takmičenje će omogućiti odabranim melodijama i da se nađu u milionima Nokia telefona širom sveta.

Predlozi melodija primaju se do 17. aprila 2012. godine, a pobednici će biti proglašeni 24. aprila 2012. godine.

Kompanija Nokia ima bogato iskustvo kada su u pitanju lokalizovane melodije zvona, koje oslikavaju različite tipove muzike širom sveta,a ovim se takmičenjem pruža šansa i svakom pojedincu da daju svoj lični predlog.

Pobedničku melodiju će odabrati žiri kompanije Nokia iz tima ‘Sound Design’ koji će preslušati sve predloge i odabrati pet finalnih melodija za svaki od regiona. Svi su pozvani da pomognu u selekciji i daju svoje ocene predloženih melodija tokom čitavog trajanja takmičenja.

Autori odabranih melodija će kao nagradu dobiti po 1500 američkih dolara, a njihove melodije naći će svoje mesto na uređajima namenjenim regionu za koji su komponovane, pored postojećih Nokia melodija.

Više informacija o učešću i pravilima za ovo takmičenje dostupno je na posebnim linkovima za Kinu, IndijuBliski Istok i Afriku, Jugoistočnu Aziju i Pacifik kao i za Latinsku Ameriku

 

O kompaniji Nokia
U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,3 milijarde ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže.

newsmaster