XOLO X900, Prvi smart telefon zasnovan na Intel Inside tehnologiji predstavljen na tržištu Indije

Nju Delhi, India, 19. april 2012 – Intel korporacija i Lava International Ltd, jedan od najbrže rastućih proizvođača mobilnih telefona u Indiji, najavili su dostupnost modela Xolo X900, prvi smart telefon sa Intel inside tehnologijom. Uređaj će biti dostupan u prodaji od 23. aprila po ceni od približno 22000 INR.

Kompanija Lava najavila je dugoročno partnerstvo sa Croma nacionalnim lancem mega radnji sa potrošačkom elektronikom, za promociju i prodaju modela XOLO X900.

Partnerstvo kompanija Intel i Lava najavljeno je tokom Mobile World kongresa u Barseloni u februaru ove godine. Model XOLO X900 zasnovan je na Intel referentnom dizajnu i poseduje Intel® Atom™ procesor Z2460 sa Intel® Hyper Threading tehnologijom i podrškom za HSPA+ 3G povezivost.

Procesor 1.6 GHz Atom™ visokih performansi sa Hyper Threading tehnologijom donosi brzinu i multitasking performanse. Vrhunska grafika radnog takta od 400 MHz i podrška za video kodiranje u punom 1080p HD formatu čine ovaj telefon savršenim uređajem za zabavu omogućujući korisnicima realistično iskustvo u igranju igrica ili gledanju video sadržaja. Telefon poseduje i kameru rezolucije 8 megapiksela koja ima napredne karakteristike u slikanju fotografija, kao što je “burst” mod kojim se može slikati 10 fotografija za manje od jedne sekunde.

XOLO X900 se nalazi u elegantno dizajniranom kućištu i ima ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir dijagonale 4.03 inča , omogućujući oštar tekst i živahne boje. Za sada, telefon će pokretati Android Gingerbread operativni sistem, a u planu je i softverska nadogradnja na Android Ice Cream Sandwich platformu u skorije vreme. Intel tehnologija omogućuje vrhunske performanse korisničkog iskustva, podržano odličnim karakteristikama baterije koja obezbeđuje do 5 sati 3G krstarenja internetom, 45 sati reprodukcije zvuka ili 8 sati razgovora1.

“Kroz XOLO X900, sa zadovoljstvom tržištu Indije predstavljamo uređaj koji odgovara na potrebe onih kojima su brzina i performanse važni. Nakon uspeha feature telefona, uz preko 10 miliona zadovoljnih korisnika u prethodne 3 godine, XOLO će biti prepoznatljiv igrač u brzo rastućem segmentu smart telefona. Inicijalne oceme XOLO X900 telefona su bile veoma pozitivne, a nezavisna testiranja jasno ukazuju na činjenicu da, kada je reč o brzini i performansama, XOLO X900 predstavlja reper,” kazao je Vishal Sehgal, suosnivač i direktor kompanije Lava International.

“Prvi smart telefon sa Intel Inside tehnologijom sada je dostupan korisnicima u Indiji” kazao je Mike Bell, potpresednik Intel korporacije i generalni menadžer odeljenja za mobilne uređaje i komunikacije. “Granice personalnog računarstva se šire. Kako ulazimo na tržište Indije sa našim prvim smart telefonom

Koji je proizvela kompanija Lava, uređaj ne samo da prikazuje bogate mogućnosti i prednosti Intel računarstva, već naglašavaju i uzbudljive mogućnosti onoga što će tek doći.”

Komentarišući dugoročno partnerstvo sa kompanijom Lava, Ajit Joshi, MD i CEO kompanije Infiniti Retail Limited kazao je “Mi u kompaniji Croma veoma smo zadovoljni prilikom da sarađujemo sa kompanijama Intel i Lava kako bi ovaj zanimljiv proizvod sa uspehom predstavili tržištu. Težimo tome da ponudimo najnovije i najbolje proizvode prvi svojim korisnicima i ovo je korak baš u tom pravcu. Veoma smo optimistični u pogledu potencijala ovog novog proizvoda.”

Počevši od 23. aprila, XOLO X900 će biti dostupan za kupovinu u Croma i Xolo.in ponudi, za čim će uslediti dostupnost u drugim prodajnim lancima, opštoj prodaji i online prodavnicama početkom maja.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

1 Performance and battery life estimates are based on internal Intel testing using the Intel Atom processor Z2460 Smartphone Reference Design and are provided for informational purposes only. Any difference in system hardware or software design or configuration may affect actual performance. Final figures may vary based on final OEM device implementation and usage.

Intel, Atom and the Intel logo are trademarks of Intel Corporation in the United States and other countries.

Lava, XOLO & the LAVA & XOLO logos are trademarks of Lava International Limited.

* Other names and brands may be claimed as the property of others.

newsmaster