Samsung predstavlja nove mogućnosti korišćenja digitalnog ključa za automobile

Samsng_GIF1-1Eng

Beograd, 24. maj 2022 – Kompanija Samsung Electronics i Hyundai Motor Group objavili su da će električno vozilo GV60 Genesis biti prvo koje će podržavati ultra-širokopojasne (UWB) digitalne ključeve dostupne na Galaxy uređajima. Sedam najnovijih modela Samsung Galaxy pametnih telefona će podržavati digitalni ključ koji pokreće UWB tehnologija. Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass-a, sistema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki, a omogućavaće otključavanje automobila pametnim telefonom.

Ovim opcijama korisnici su na svojim automobilima dobili visoku tehnološku nadogradnju. Korisnici mogu da otključaju svoj automobil pametnim telefonom tako što ćete jednostavno prići do njega, dok će se on ponovo zaključati tako što ćete samo dodirnuti senzor na vratima. UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno sa automobilom. Jednom kada se digitalni ključ registruje, GV60 može identifikovati ovlašćene Galaxy uređaje i otključati vrata bez upotrebe fizičkog ključa.

Manje prtljaga sa digitalnim ključem u Samsung Pass aplikaciji

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass aplikacije, sistema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki. Ova usluga će do kraja godine biti proširena na Samsung Wallet, koji će takođe omogućiti korisnicima da sigurno čuvaju i upravljaju digitalnim ID-ovima, bording kartama, vaučerima i kreditnim karticama na svom pametnom telefonu[1]. Uz Samsung Pass i Samsung Wallet aplikacije korisnik, sve što mu je potrebno tokom dana može držati na jednom, sigurnom, praktičnom i zgodnom mestu.

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa je jednostavan, a nakon par koraka spreman je za korišćenje. Sve što je potrebno za njegovu aktivaciju je instalirati i otvoriti aplikaciju Genesis Connected Service u automobilu, izabrati „vozilo“ i potom u padajućem meniju „digitalni ključ“ odabrati opciju „registrirujte se“ u aplikaciji Genesis Connected. Nakon registracije, digitalni ključ je spreman  za korišćenje.

Jednostavniji način otključavanja automobila

U zavisnosti od podešavanja automobila, korisnik može otključati auto na dva načina koristeći UWB. Vrata se mogu otvoriti pritiskom na kvaku dok je pametni telefon u torbi ili džepu, ili se mogu automatski otključati pomoću pametnog telefona jednostavnim približavanjem automobilu. Oba načina se mogu koristiti naizmenično, tako da uvek možete da izaberete opciju koja vam najviše odgovara.

Uz funkcije otključavanja i zaključavanja, postoji i nekoliko drugih korisnih funkcija u kojima korisnici na svom telefonu mogu uživati na daljinu, kao što je sirena ili pokretanje automobila pre ulaska u vozilo pritiskom na dugme motora u aplikaciji Samsung Pass.

Delite svoj digitalni ključ sa porodicom i prijateljima

Digitalni ključ korisnici mogu jednostavno i sigurno podeliti sa svojom porodicom ili prijateljima. Sve što je potrebno da učine kako bi podelili svoj digitalni ključ sa svoja tri kontakta je da ih izaberu sa liste i kliknu na „pošalji digitalni ključ.“ Ova funkcija će poslati tekstualnu poruku koja ih vodi kroz podešavanje digitalnog ključa na Galaxy pametnom telefonu. Jednom kad je ključ podeljen, primalac ga može koristiti dodavanjem u svoj Samsung Pass. Vlasnici mogu čak i kontrolisati koliko dugo dodatni korisnici imaju pristup ključu i opozvati pristup ukoliko je to potrebno. Pri tom mogu biti mirni znajući da je njihov digitalni ključ siguran zahvaljujući sigurnosnom čipu koji štiti Samsung Pass. Proces autentifikacije u aplikaciji osigurava da vlasnici automobila uvek imaju kontrolu nad tim ko može da pozajmi ključ automobila i kada.

Kompanija Samsung je najavila da svi korisnici zaslužuju pogodnosti digitalnog načina života. Zato nastavlja s radom na proširenju usluga digitalnog ključa kroz inovativnu suradnju sa globalnim automobilskim kompanijama. Cilj je povećati broj pametnih telefona koji podržavaju digitalne ključeve koje pokreće UWB tehnologija.

Više informacija o UWB digitalnim ključevima i ostalim proizvodima možete pronaći na linku

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje sviet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. 

[1] Vreme i dostupnost funkcija i usluga mogu se razlikovati u zavisnosti od tržišta i modela.

Izvor: Represent

newsmaster