Mobilni magazin na Apple Newsstandu!

Prateći globalne trendove, Mobilni magazin je prvi u regionu ponudio svoje izdanje i u elektronskoj formi korisnicima Apple iPad-a

 

Beograd, 7. jun 2012. – Mobilni magazin, jedini domaći tech.life mesečnik je od sada moguće čitati i na Apple Newsstand-u. Istovremeno, Mobilni magazin je prvo domaće izdanje koje se nalazi na ovom online kiosku kompanije Apple. Ovim potezom, magazin je postao dostupan čitaocima širom sveta i na taj način je postao najrasprostanjenije domaće izdanje, koje je dostupno korisnicima najpopularnijeg tablet računara – Apple iPad-a, putem linka: http://www.ifreeware.net/download-magazin-mobilni.html.

Čitaocima se nudi preuzimanje jednog besplatnog primerka, a samo iskutvo je vrlo slično čitanju štampanog izdanja. Moguće je i zumirati deo teksta, kako bi se olakšalo čitanje, a uskoro će biti omogućeno je stavljaje markera na omiljenim stranama, kao i deljenje zanimljivih članaka na popularne društvene mreže, kao što su Facebook i Twitter.

„Nakon desetak godina offline prisustva, odlučili smo da Mobilni magazin izađe i van granica regiona, gde se distribuira naše štampano izdanje. U saradnji sa firmom New Look Entertainment, razvili smo elektronsko izdanje, koje je sada dostupno svim korisnicima Apple iPad-a, kao najpopularnijeg tablet računara na svetu. Prvi rezultati prodaje pokazuju da je ovo bio odličan potez, jer smo nakon samo desetak dana od lansiranja ovog projekta dobili i 30. pretplatnika.“ – izjavio je Marko Tanasković, direktor Mobilnog magazina.

Pored kupovine svakog pojedinačnog izdanja, čitaocima je omogućena i opcija polugodišnje i godišnje pretplate. Ako ste se pretplatili, nova izdanja se pojavljuju na Newsstandu i automatski se ažuriraju u pozadini, tako da čitaoci uvek imaju najnovije izdanje. To znači da svaki zainteresovani čitalac može da se pretplati na Mobilni magazin bilo gde u svetu. Na Newsstandu su dostupni brojevi od decembra 2011. godine, pa sve do najnovijih izdanja.

Newsstand aplikacija, kao deo operativnog sistema iOS 5, predstavlja centralno mesto na kojem korisnici mogu da preuzimaju i postavljaju sadržaje dnevnih listova i magazina. Sam Newsstand je lična „polica za štampu“, koja se lako koristi i koja služi da na jednom mestu prikaže sve novine i časopise na koje ste se pretplatili.

 

 

O Mobilnom magazinu:

Mobilni magazin je prvi domaći tech.life časopis prvenstveno fokusiran na tržište mobilnih telefona i komunikacija, kao i brojnih gadžeta i drugih zanimljivih proizvoda iz domena potrošačke elektronike. Pored toga, ovaj mesečnik prati i trendove iz oblasti savremene tehnologije i nauke, i lifestyle dešavanja (muzika, film, sport…). Prvi broj Mobilnog magazina je izašao septembra 1999. godine.

O New Look Entertainment-u:

Kompanija New Look Entertainment se poslednje tri godine bavi razvojem softvera sa akcentom na mobilne uređaje na platformama Apple i Android. NLE je prvi u Srbiji krenuo sa digitalnim izdavaštvom knjiga. Takođe se bavi i najnovijim vidom mobilnog oglašavanja prema krajnjem klijentu – Augument Reality, koji je trenutno hit u svetu.