Lenovo predstavlja „Rip and Flip” ThinkPad Helix i prvi Multimode Mini-Ultrabook

Lenovo transformiše iskustvo mobilnog računarstva sa još konvertibilnijim uređajim

LAS VEGAS – januar 2013: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) najavila je dva najnovija dodatka svojoj porodici konvertibilnih laptop i tablet uređaja:ThinkPad Helix, vrhunski konvertibilni uređaj za poslovnu primenu koji poseduje novi „rip and flip” dizajn kakav će u budućnosti biti primenjivan na novu generaciju laptopova – i još snažniji i produktivniji IdeaPad Yoga 11S, prvi multimode mini Ultrabook™ opremljen moćnim Intel procesorom i novim Windows 8 operativnim sistemom.

„Naša jedinstvena porodica konvertibilnih uređaja daje korisnicima, studentima, profesionalcima i svima onima koji su između tih kategorija, priliku da odaberu konvertibilni uređaj prema svojoj meri” rekao je Peter Hortensisus, predsednik grupe za proizvode i viši potpredsednik kompanije Lenovo. „ThinkPad Helix daje poslovnim ljudima iskustvo korišćenja dva uređaja sadržana u jedinstvenom obliku. To je uređaj vrhunskih performansi, tanki i lagani ultrabook koji poseduje i odvojivi tablet zasnovan na Windows 8 operativnom sistemu. Obezbedili smo i više snage i produktivnosti za novi IdeaPad Yoga 11s mini-Ultrabook kako bi mogao da obavi svaki zadatak koji mu se poveri.”

ThinkPad Helix objedinjuje koncept laptopa, tableta i pruža još više sa “Rip and Flip” ekranom

Najbolji konvertibilni uređaj ThinkPad serije, Helix, definiše novu generaciju mobilnog računarstva zahvaljujući svom revolucionarnom “rip and flip” dizajnu. Ovaj specijalni dizajn daje korisnicima apsolutnu mobilnu slobodu i praktičnost kroz četiri jedinstvena načina na koja može biti korišćen.

ThinkPad Helix prvenstveno funkcioniše kao Ultrabook računar. Za dodatnu mobilnost, tablet dijagonale 11.6 inča može se odvojiti od baze kako bi postao najtanji potpuno funkcionalni tablet koji poseduje Intel® Core™ 3. generacije sa vPro tehnologijom. Izvanrednoj mobilnosti doprinosi i činjenica da je tablet težak svega 835 grama čime on postaje najlakši u svojoj klasi1. Za razliku od ostalih konvertibilnih uređaja, inovativni “rip and flip” ekran korisnicima omogučuje da zarotiraju ekran za 180 stepeni i ponovo ga nataknu na bazu. Ovaj vid korišćenja, nazvan režim „pult” transformiše Helix u mali filmski bioskop ili centralu za poslovne prezentacije. U tom modu, korisnici mogu pomerati ekran naniže da bi ga koristili kao tablet dok je baza i dalje spojena kako bi bilo omogućeno korišćenje dodatnih ulaza za povezivanje.

Pored dizajna koji menja standarde, ThinkPad Helix pruža izvanredne performanse koje omogućuju visoku produktivnost menjajući očekivanja od ovog tipa uređaja. Vrhunski Ultrabook™ ThinkPad Helix ima autonomiju od 10 sati čime se omogućuje njegovo korišćenje za posao ili igru tokom čitavog dana. Pretraga interneta i interakcije su jednostavne zahvaljujuči preciznoj olovci za ekran, tastaturi pune veličine i klikpedu sa pet novih taster koji ima 20 odsto veću površinu nego tradicionalni ThinkPad klikpedovi. Sa najsvetlijim ekranom u ThinkPad porodici, IPS ekran modela Helix dijagonale od 11.6 inča visoke rezolucije od 1080p nudi oštar, jasan i živahan prikaz u gotovo svim okruženjima.

U cilju povezivanja , ThinkPad Helix poseduje opcionu podršku za LTE2 brzu bežičnu vezu a, kao pionir branše, poseduje i podršku za tehnologiju NFC (Near Field Communication) koja omogućuje povezivanje sa drugim uređajima jednostavnim dodrivanjem. Dodatno, Helix donosi i prepoznatljivu pouzdanost ThinkPad brenda, unapređenu bezbednost i podesivost karakteristika od kojih velike kompanije zavise, uključujući i Intel® vPro. Model Helix redefiniše očekivanja mobilnog računarstva objedinjujući inovativnu tehnologiju i naprednu izradu što eliminiše potrebu da se sa sobom nosi i laptop i tablet.

IdeaPad Yoga 11S – maleni ali moćni ultrabook

Korisnici sada imaju drugu mogućnost u odabiru revolucionarnih IdeaPad Yoga „flip and fold” konvertibilnih uređaja kompanije Lenovo. Novi model Yoga 11S dolazi opremljen procesorom treće generacije sa niskom potrošnjom Intel® Core™ i5 i Windows 8 operativnim sistemom kako bi korisnicima omogućio punu snagu multitaskinga i korišćenja Office aplikacija u lepom kućištu tankom svega 0.68 inča. Kao i sa njegovim prethodnicima, korisnici mogu raditi sa Yoga 11S modelom kao laptopom ili preokrenuti ekran kako bi uređaj pretvorili u snažni tablet. Postavljanjem Yoga 11s u „pult” ili „šator” režim rada omogućuje se gledanja filmova na najbolji način, podržan sjajnim Dolby Home Theatre zvukom i besprekornom Intel integrisanom grafikom.

Idea Pad Yoga 11s poseduje IPS ekran HD rezolucije, dijagonale 11.6 inča koji podržava multi-touch pokrete sa 10 prstiju i poseduje jedinstvenu opciju ranije dostupnu samo na modelu Yoga 13: kontrolu pokreta (Motion Control) koja korisnicima omogućuje da jednostavnim prevlačenjem ruke ispred kamere listaju fotografije, video materijale i druge dokumente, a sa opcijom „Lenovo Transition” korisnici mogu automatski otvoriti aplikacije kao što je Power Point na pun ekran kada koriste Yoga uređaj u režimima rada „šator”, „pult” ili „tablet”.

IdeaPad Yoga 11S poseduje identični završni sloj koji podseća na gumu i spoljašnost mekanu na dodir kao IdeaPad Yoga 13 i biće dostupan u srebrnosivoj i klementinanarandžastoj boji.

Kompanija Lenovo nudi niz servisa za konvertibilne uređaje, poput „In-home” garancije za unapređenje servisa u vlasnikovom stanu ili radnom mestu, zaštitu od slučajnog oštećenja (“Accidental Damage Protection”) odabranih uređaja kojima su osigurani od oštećenja nastalih slučajnim kvašenjem ili prolivanjem tečnosti. Stručno osoblje kompanije Lenovo dostupno je za podršku preko telefona ili daljinskim povezivanjem. Dodatno, čitava linija Lenovo servisa za mala preduzeća podržava ThinkPad Helix uređaje. Korisnici mogu odabrati različite metode zaštite značajne za današnje poslovanje malih kompanija.

Dostupnost

ThinkPad Helix i IdeaPad Yoga 11S konvertibilni uređaji biće dostupni tokom februara i juna kroz maloprodajne lance, poslovne partnere i na stranici www.lenovo.com.

Za najnovije vesti o Lenovo proizvodima, pretplatite se na Lenovo RSS fidove ili pratite Lenovo na Twitteru i Facebooku.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) jeste tehnološka kompanija vredna 21 milijardu američkih dolara, prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster