M&I Systems. Co, Group implementira ERP i CRM informacioni sistem u Infostud grupaciji

Novi Sad, 1. jul 2013. – Infostud, jedna od prvih i vodećih domaćih Internet kompanija, odlučila je da objedinjavanje i unapređenje ključnih poslova svoje grupacije poveri novosadskom M&I Systems Co. Group, lideru u oblasti informatičkog inženjeringa i menadžment konsaltinga.

Infostud, koji vodi sajtove u oblasti internet usluga, informisanja i trgovine, odlučio se za izmenu sopstvenih i uvođenje eksterno razvijenih ERP i CRM sistema, što za cilj ima objedinjavanje ključnih poslovnih procesa u jednu integralnu informacionu celinu.

Kako je navedeno, projektom su obuhvaćeni Business Process Management (BPM), implementacija MIS2Open ERP sistema i implementacija Customer Relationship Management sistema (CRM).

Napredni IT proizvodi i rešenja kompanije M&I Systems, Co. Group obezbediće donošenje odluka zasnovanih na kompletnom uvidu u sve segmente poslovanja, što će značajno uticati na kvalitet usluge, optimizaciju resursa kompanije i veće zadovoljstvo zaposlenih.

Rešenja će biti implementirana u nekoliko poslovnih segmenata Infostud grupacije:

  • Zapošljavanje i ljudski resursi
  • Obuka i obrazovanje
  • Internet prodaja guma
  • Polovni automobili

 

Formula uspešnog poslovanja: BPM+ ERP+CRM

Projekat će se obaviti kroz nekoliko faza, počevši od BPM-a, koji je zapravo priprema za uspešno uvođenje informacionog sistema:

„U prvoj fazi izvršićemo snimanje stanja poslovnih procesa, čiji će rezultat biti “AS-IS” EPC procesni model i model organizacije. Takođe će se definisati slabe tačke i izraditi katalog tih „kritičnih mesta“ poslovanja. BPM je pokretač svake organizacije za ostvarenje strateških ciljeva, razvoj i povećanje efikasnosti. Najčešći razlog loših rezultata organizacija u poslovanju je upravo neuređenost poslovnih procesa“, objasnili su konsultanti kuće M&I Systems, Co. Group.

Naredni korak biće uvođenje ERP sistema, čiji je cilj podizanje poslovanja na viši nivo, koje se ogleda u uređenju poslovnih procesa, obradi brojnih poslovnih transakcija, praćenju, kontroli i analizi prihoda i troškova, dobijanju informacija o profitabilnosti i sticanju konkurentske prednosti.

„MIS ERP je pravo rešenje za organizacije koje beleže rast poslovanja i imaju veoma dinamično, složeno i neizvesno okruženje; upravljaju raznovrsnim i vrednim materijalnim i nematerijalnim resursima, a takva je upravo Infostud grupacija. Implementacija ERP sistema u Infostudu obuhvatiće poslovne procese u nekoliko segmenata: nabavke i upravljanja zalihama, sektorima prodaje, računovodstva i finansija, zatim u segmentu obračuna plata i drugih primanja; kao i u oblasti upravljanja ljudskim resursima i osnovnim sredstvima“, naveli su u M&I Systems, Co. Group.

Važan deo projekta biće i uvođenje CRM-a, sveobuhvatnog rešenja za upravljanje odnosima sa klijentima koje pokriva poslovne procese od marketinga i prodaje, do podrške postojećim klijentima. U potpunosti je integrisan sa ERP sistemom i obezbeđuje jedinstven softver u kojem su sadržani svi kontakti i podaci o kupcima.

CRM sistem će u Infostudu pokriti nekoliko važnih poslovnih procesa: Menadžment prodajnih zadataka, Menadžment potencijalnih klijenata, Menadžment pretplata, Marketing, alat za Import/Export, Geografski Servis, MS Outlook Integraciju, SMS Integraciju i CTI Integraciju.

 

###

Kompanija M&I Systems, Co. Group je jedna od vodećih domaćih kompanija u ERP, BPM i BI rešenjima, sa više od 20 godina iskustva i više od 250 klijenata u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji. Novosadska kompanija je partner i drugih velikih svetskih softverskih kuća: SAP, IBM, Software AG itd. Više o kompaniji na sajtu: www.mi-system.co.rs

Infostud je kompanija koja posluje preko Interneta i vodi sajtove u oblasti internet usluga, informisanja, trgovine i drugih oblasti. Kao jedna od prvih domaćih internet kompanija, Infostud podstiče razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji. Infostud je usmeren na širenje i razvoj jake grupacije uspešnih sajtova, koji su lideri u svojim oblastima poslovanja i predstavljaju primere dobrih poslovnih praksi. Više o kompaniji na sajtu: www.infostud.com

newsmaster