Intel i Motorola Mobility sklopili višegodišnje strateško partnerstvo

CES, Las Vegas, 11. januar 2012 – Kompanije Intel i Motorola Mobility, Inc. (NYSE: MMI) najavile su sklapanje višegodišnjeg strateškog partnerstva koje između ostalog obuhvata smart telefone koje će Motorola početi da isporučuje u drugom delu godine koristeći Intel® Atom™ procesore i Android™ platformu.

Saradnja, koja se takođe odnosi i na tablet računare, biće spoj vodeće uloge kompanije Intel u oblasti silicijumske tehnologije procesora i računarskih inovacija sa ekspertizom koju kompanija Motorola poseduje kada je u pitanju dizajn mobilnih uređaja.

„Kada spojimo vrhunsku silicijumsku i softversku tehnologiju sa vrhunskim mobilnim i dizajn inovacijama, možemo očekivati neverovatne stvari,” izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Intel, Pol Otelini. „Naša dugoročna saradnja sa kompanijom Motorola Mobility pomoći će nam da ubrzamo razvoj i primenu Intel® arhitekture u novim segmentima mobilnog tržišta. Očekujemo da će naša saradnja izroditi nove mogućnosti i pružiti najbolje kompjuterske mogućnosti smart telefonima i tablet računarima, što će nam pomoći da kreiramo nova korisnička iskustva koja spajaju i obogaćuju živote ljudi.”

„Oduševljeni smo partnerstvom koje smo sklopili sa kompanijom Intel kako bismo predstavili smart telefone i tablet uređaje zasnovane na Intel Atom procesorima,” rekao je Sanjay Jha, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Motorola Mobility. „Iako na svetu postoji 5 milijardi mobilnih pretplatnika, manje od 800 miliona njih koristi smart telefone.  Uz pomoć Androida, kao vodećeg operativnog sistema za smart telefone i napretka ostvarenog u računarskoj tehnologiji, vidimo odlične prilike na tržištu smart uređaja.”

Smart telefoni i tablet računari brzo postaju obavezan deo svakodnevice ljudi. Strateško partnerstvo između kompanija Intel i Motorola Mobility pomoći će nastavak inovacija u ovim oblastima. Kompanije će sarađivati po pitanju hardvera, softvera i servisa kako bi predstavile kompletna rešenja i neverovatna korisnička iskustva koja donose dugu autonomiju baterije, poboljšane performanse, napredne slikovne i video mogućnosti i bežičnu povezanost.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

O kompaniji Motorola Mobility
Motorola Mobility, Inc. (NYSE:MMI) spaja inovativne tehnologije sa potrebama ljudi kako bi kreirala iskustva koja pojednostavljuju, povezuju i obogaćuju živote ljudi. Naš portfolio obuhvata smart mobilne uređaje kao što su smart telefoni, tablet uređaji, bezična oprema i upravljačka rešenja koja obuhvataju set-top i uređaje za pristupanje podacima. Za više informacija, posetite motorola.com/mobility.

newsmaster