ASTRA već treću godinu zaredom daje deci priliku da pokažu svoj talenat i podržava humanitarnu organizaciju „Lekari bez granica“

Beograd, 04. septembar 2013 – Sa početkom nove školske godine počinje i treće zaredom takmičenje ASTRA Talent. Međunarodno umetničko takmičenje za decu, kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) ove godine organizuje u najvećem broju zemalja do sada – u Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji. Deca uzrasta od 8 do 15 godina imaju zadatak da nacrtaju svoju zamisao kako sateliti pomažu ljudima. Za svaki rad poslat tokom takmičenja, ASTRA će donirati 1 evro humanitarnoj organizaciji „Lekari bez granica“ i pružiti podršku aktivnostima ove oreganizacije širom sveta.

Astra Talent flajerTakmičenje će trajati od 2. septembra do 31. oktobra 2013. godine. Stručni žiri, sastavljen pod pokroviteljstvom Slovačke nacionalne galerije, odabraće 12 radova koji će biti nagrađeni interesantnim nagradama.

Radove treba postaviti na veb stranici takmičenja www.astratalent.eu na kojoj će od 15. oktobra biti organizovano glasanje za najbolje crteže. Šestoro dece čiji radovi dobiju najviše glasova publike takođe će dobiti vredne nagrade.

 „Danas je teško zamisliti ijedan dan bez satelita. Oni su nezamenljivi kada je reč o emitovanju televizijskog kanala visokog kvaliteta, a služe i za emitovanje internet signala i prenos drugih podataka na udaljene lokacije, brodove ili avione. Zahvaljujući njima imamo satelitsko navođenje, a neophodni su i za meteorologiju, kartografiju, istraživanja životne sredine i nauku uopšte. Sa nestrpljenjem iščekujemo da vidimo kako će deca odgovoriti ovom zadatku, iako nam iskustvo sa prethodnih takmičenja govori da možemo da očekujemo sjajne rezultate” – objašnjava Barbara Uzunowa-Drymer, direktorka marketinga za Centralnu i Istočnu Evropu u kompaniji SES ASTRA.

Svaki prijavljeni dečiji crtež donosi 1 evro organizaciji „Lekari bez granica“. Prethodnih godina nekoliko stotina škola je pozvano da uzme učešće u takmičenju i svake godine odziv je bio veoma dobar. S obzirom da će ove godine najveći broj zemalja do sada učestvovati u takmičenju, možemo očekivati i najveći broj dečijih radova do sada.

„Organizacija „Lekari bez granica“ pruža pomoć ugroženom stanovništvu i gladnoj deci iz preko 70 zemalja širom sveta. Veoma smo zahvalni na podršci kompanije SES i posebno na radovima malih umetnika koji svojom kreativnošću daju doprinos u humanitarne svrhe”, izjavio je Pavel Gruber, predstavnik organizacije „Lekari bez granica“.

Za dodatne informacije i pravila takmičenja, molimo Vas da posetite veb prezentaciju www.astratalent.eu.

O kompaniji SES

SES je vodeći svetski satelitski operater sa flotom od 53 geostacionarnih satelita. Kompanija obezbeđuje satelitske komunikacijske usluge emiterima, sadržaj i internet usluge provajderima, operaterima mobilne i fiksne mreže i poslovnim i vladinim organizacijama širom sveta.

SES predstavlja dugoročne poslovne odnose, visoko kvalitetne usluge i iskustvo iz oblasti satelitskih usluga. Različiti regionalni timovi kompanije SES smešteni su širom sveta i rade sa korisnicima kako bi obezbedili specifične satelitske protoke i zahteve.

SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG) poseduje i vodi ASTRIN satelitski sistem. Poseduje strateški udeo u Ciel u Kanadi i Quetzsat u Meksiku kao i strateški udeo u infrastrukturi start-up O3b Networks. Za dodatne informacije posetite www.ses.com.

O organizaciji „Lekari bez granica”

Lekari bez granica/Médecins Sans Frontières (MSF) je međunarodna, nezavisna, medicinska humanitarna organizacija koja pruža hitnu pomoć ljudima pogođenim oružanim konfliktima, epidemijama, prirodnim katastrofama. Organizacija MSF osnovana je u Parizu, 1971. godine. Trenutno, MSF je svetska organizacija sastavljena od 23 asocijacije pod zajedničkim nazivom MSF International. MSF nudi pomoć ljudima kojima je ona potrebna, bez obzira na rasu, veru, pol ili politička opredeljenja. Danas, MSF pruža hitnu zdravstvenu zaštitu u više od 70 zemalja širom sveta, u saradnji sa više od 2.500 međunarodnih i 29.000 lokalnih stručnjaka, logističkog i administrativnog osoblja.

Organizacija MSF nagrađena je Nobelovom nagradom za mir 1999. godine.