Otvoren Apple Regionalni trening centar na FIT-u

Danas je na Univerzitetu METROPOLITAN u Beogradu, Tadeuša Košćuška 63, otvoren Apple Regionalni trening centar.

Profesorima i učenicima srednjih škola predstavljen je program besplatnih kurseva koji su namenjeni upravo njima. Sada svaki profesor srednje škole kod nas može da ponudi svojim učenicima nešto što potpuno prati njihov mobilni životni stil: kako da koristite savremene digitalne uređaje i alate koji omogućavaju kreiranje multimedijalnih sadržaja, interaktivno emitovanje preko Interneta, pa na kraju i korišćenje putem mobilnih uređaja. Apple i Univerzitet METROPOLITAN u Beogradu otvorili su Regionalni trening centar u kome će se profesori, učenici i studenti obučavati za ove tehnologije.

Gostima se najpre obratio profesor Dragan Domazet, dekan Fakulteta informacionih tehnologija, a Marko Kovačević, koji se bavi razvojem programa za akademske institucije ispred kompanije Apple, otvorio je Centar i govorio o iLife paketu softvera, podkastima i primeni istih u edukaciji.

Ispred iKnow kluba obratio se Mlađan Antić, jedan od osnivača iKnow kluba u Srbiji, i malo detaljnije objasnio prisutnim gostima čime se bavi iKnow klub i koje su pogodnosti njihovih članova. Mlađan je između ostalog najavio brojne kurseve, kao i podcast server koji će se koristiti za produkciju workshop interaktivnih predavanja koja se održavaju u klubu.

RTC fokusira svoje treninge na napredovanju nastavnih planova i programa koristeći iLife, multimedijalni softver, koji se isporučuje uz svaki Mac računar, kao i funkcije fantastičnih softvera iMovie, iPhoto, iDVD, GarageBand i iWeb. Nastavnicima i učenicima se takođe prezentuju napredne softverske aplikacije uključujući Final Cut i Logic Express.

Kursevi koji traju 3 dana i prevashodno su namenjeni profesorima i učenicima srednjih škola, sastoje se od sledećih modula: Animation, Audio, Foto, Video i Web. Prvi kursevi biće održani 3. aprila, a najkreativniji završni radovi polaznika kursa biće nagrađivani!  Kursevi su potpuno besplatni, ali je zbog velikog interesovanja neophodna registracija.

newsmaster