Canon i Udruženje žena novinara raspisali nagradni konkurs za žene fotoreportere 2010

Beograd 29. april 2010. – Kompanija Canon i Udruženje žena novinara (Association des femmes Journalistes – AFJ), raspisali su, deseti po redu, konkurs za nagradu Canon žena  fotoreporter za 2010. godinu.

Ovo priznanje, uz podršku Magazina „Le Figaro“, dodeljuje se svake godine tokom Festivala „Visa za sliku“ (Visa pour l’Image Festival) koji se održava u Perprinjonu u Francuskoj. Kompanija Canon Francuska sponzoriše, a Udruženje žena novinara dodeljuje nagradu od 8.000 evra i fotoreporterski projekat. Takmičenje je otvoreno za sve žene – profesionalne reportere, bez obzira na uzrast i nacionalnost.

Rok za predaju radova je 31. maj 2010. godine, a pobednika će u junu izabrati žiri koga čine profesionalni fotografi i novinari i članovi Udruženja žena novinara. Konačno proglašenje pobednika obaviće se tokom Festivala „Visa za sliku“ u Perpinjonu u Francuskoj.

Učesnici konkursa će biti ocenjivani na osnovu sledećih kriterijuma: prezentacija projekta, kvalitet fotografija, relevantnost odabrane teme, inspiracija i prethodno radno iskustvo. Pobedniku će biti omogućeno da vodi jednogodišnji projekat, koji će biti predstavljen na Festivalu 2011. godine.

Krajnji rok za predaju radova: 31. maj 2010.

Za više informacija posetite: http://www.canonafjaward.com

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs