HP štampači u sistemu hitne pomoći

(Beograd, 28. april 2010.) Prema rezultatima najnovijih testiranja, HP Officejet prenosivi štampači su se pokazali kao odlično rešenje u ekstremnim uslovima rada u hitnoj pomoći. Izuzetne izdržljivosti, funkcionalni i u uslovima niske temperature, ovi štampači značajno doprinose efikasnosti hitne pomoći i tretmanu pacijenta.

Kada jedinica hitne pomoći odjuri na mesto gde je nekome ugrožen život, lekari moraju na licu mesta da naprave analizu i zapišu tretman koji se prosleđuje sa pacijentom u bolnicu. Radi lakše čitljivosti rezultata, doktorima je bilo potrebno novo rešenje koje bi zamenilo zapisivanje rukom.

Nakon što se pacijenti prevezu do bolnice, zakonski je potrebno da uz njih bude priložen i medicinski izveštaj o tome kakav su medicinski tretman primili na licu mesta. To utiče na nastavak tretmana i daje informacije lekarima u bolnici o tome šta se desilo. Dokument se, takođe, zadržava u pacijentovom kartonu.

HP Officejet H470 prenosivi štampači su potpuno integrisani u sistem i montirani u vozila hitne pomoći. Koriste Bluetooth tehnologiju da bi se direktno štampalo na njima prema potrebi. Izveštaji odštampani na Officejet štampačima su povećali bezbednost pacijenata uz pomoć bolje čitljivosti izveštaja, bržeg tretmana i efikasnijeg donošenja odluka. Radni proces je, takođe, poboljšan kroz doprinos brzini odlučivanja, bržeg prijema u bolnicu i intervenisanja. Odštampani izveštaji na HP Officejet štampačima su povećali bezbednost pacijenata kroz smanjen broj pogrešno rastumačenih analiza, bržeg tretmana i lakšeg donošenja odluka.

Pilot projekat prenosivih rešenja testiranih od strane dve ekipe hitne pomoći u Pragu, pokazuje da se povraćaj uloženih sredstava u vrednosti od 21.403 evra očekuje za samo 12 meseci, a dobit od čak 149 odsto u periodu od tri godine. U proseku, bolnički prijemi su pet minuta brži za svakog pacijenta i 15 minuta administracionog vremena je sačuvano za svaki račun koji bi bio vraćen od strane osiguravajućeg društva zbog nepravilnog identifikovanja pacijenta.

Projekat je, takođe, nominovan za godišnju IT @ Networking 2009 nagradu i ostvario je četvrto mesto od 78 kandidovanih medicinskih projekata.

Za više informacija posetite veb sajt: www.hpexstream.co.uk.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti kako bi tehnologija ostvarila značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfoliom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešavaju probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

newsmaster