Tehnobenk 2010

Jubilarni deseti forum i izložba bankarskih tehnologija “Tehnobenk 2010” održaće se 14. i 15. aprila 2010. u hotelu “Continental-Beograd” i posvećen je platnim transakcijama putem bankarskih kartica uz primenu savremenih ICT tehnologija.Desetogodišnjica skupa biće obeležena temom:“Technobank 2010 na početku još jedne dekade inovacija u bankarskim i maloprodajnim (retail) tehnologijama u jugo-istočnoj Evropi“.

Neke od tema konferencije su:ICT bezbednosni aspekti u bankama, Nove vizije   identifikacije i autentifikacije korisnika banaka, Upravljanje rizicima, Rešenja protiv kradje identiteta,Berzanski finasijski sistemi,Standardizacija sistema bezbednosti u bankarskim operacijama, Savremene ICT bankarske infrastrukture, Fizička i tehnička bezbednost u bankarskom okruženju….U izložbenom delu predstaviće se: Sistemi multiaplikativnih platnih kartica, beskontaktni POS terminali, kartice lojaliteta, poklon kartice, kartice sa slikama, M-peyment sistemi,3D sigurnosni sistemi za bezbedne e-commerce sisteme,novi POS terminali i bankomati i slicno.

Savremeni tokovi novca diktiraju iznalaženje najefikasnijih metoda i sredstava plaćanja, a efikasno elektronsko bankarstvo je od prioritetne važnosti .  Upravo je pružanje usluga, izgradnja i održavanje infrastrukture neophodne za funkcionisanje poslova sa platnim karticama u finansijskom i bankarskom poslovanju  cilj ovakvih skupova na kojima sa zajedničkim interesima nastupaju banke i informatičke kuće iz Srbije. Desetogodišnjicu Tehnobenka obeležiće i nagrade za:

OSCARD 2010 – nagrada za doprinos razvoju kartičnog poslovanja u Srbiji u prethodnoj godini

Banking Technology Award 2010 – za izbor najboljeg bankarskog tehnološkog rešenja koje je prezentovano na Konferenciji

Retail Technology Award 2010 – za izbor najboljeg tehnološkog rešenja za trgovce, koje je predstavljeno na Konferenciji Tehnobenk 2010.

Organizatori skupa su:  ASIT-Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije – pod pokroviteljstvom Narodne Banke Srbije,  i Privredne komore Srbije, Ministarstva  finansija Republike Srbije i Udruženjem banaka Srbije