Samsung GALAXY Note

Samsung piše novo poglavlje u mobilnoj industriji sa modelom

Samsung GALAXY Note

GALAXY Note kombinuje najveći displej na tržištu HD Super AMOLED, vrhunsku prenosivost i napredni S Pen interfejs, stvarajući novi tip smart telefona

BERLIN, Nemačka – Septembar, 2011 – Kompanija Samsung Electronics, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je lansiranje modela GALAXY Note.

GALAXY Note predstavlja novu kategoriju proizvoda koja je razvijena uz Samsungovo duboko razumevanje želja potrošača i uvida u njihove potrebe. Ovaj model kombinuje suštinske prednosti korišćenja u pokretu koje se mogu naći kod brojnih drugih mobilnih uređaja dok u isto vreme održava prenosivost smart telefona, što stvara sasvim novi korisnički doživljaj.

GALAXY Note ima displej od 5.3” što je najveća veličina ekrana spojena sa prenosivošću smart telefona. Ovaj model poseduje prvi i najveći displej na svetu, HD Super AMOLED od 5.3”, ekspanzivni ekran visoke rezolucije koji nudi impresivan gledalački doživljaj. Sa maksimalnim iskorišćenjem velikog displeja, korisnici će moći da upotrebljavaju više aktivnosti, da stvore i dožive mnogo više, uz minimalno pomeranje i menjanje ekrana, i sve to dok su u pokretu. Napredna pen-input tehnologija, nazvana S Pen, javlja se u kombinaciji sa ful tač ekranom modela GALAXY Note što stvara novi tip korisničkog iskustva. Na ovaj način, korisnici su u mogućnosti da slobodno beleže i stvaraju ideje dok se nalaze u pokretu.


„GALAXY Note je uređaj nošen na krilima naših znanja i inovacije. Proučili smo osnovne elemente mobilne kulture, zabave i komunikacije kako bismo napravili spoj najboljih doživljaja u jednom elegantnom uređaju“, izjavio je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsung odseka za mobilne komunikacije. „Ogroman HD Super AMOLED ekran od 5.3” jeste najveći i najkvalitetniji displej koji se može naći na jednom telefonu; kombinacija ekrana osetljivog na dodir i S Pen-a daje jedinstveno precizan nivo kontrole i finesa, zajedno sa bogatim izrazima u čitavom GALAXY Note doživljaju, što omogućava predstavljanje novih smart telefonskih iskustava.“

„Umetnička sloboda jedne papirne sveske spojena je sa prednostima Samsungove smart telefonske tehnologije i usluga, jer dopušta korisnicima da stvore, menjaju i podele sadržaje sa više stila nego ikada“, dodao je Šin.

Najsavremeniji displej

GALAXY Note poseduje Samsungov HD Super AMOLED displej od 5.3” koji daje živopisnu jasnoću, mnogo superiorniju u odnosu na obične HD displeje. To će omogućiti da imate najbolji doživljaj gledanja u pokretu za video snimke, fotografije, dokumente i veb stranice, sa intenzivnim nijansama crne i jarkim bojama. Ovaj moćni ekran takođe nudi ugao gledanja od 180 stepeni, što dopušta udobno objavljivanje i deljenje sadržaja.

Sa svojih 5.3” najbolji displej u svojoj klasi jeste ujedno i najveći displej ikada na jednom mobilnom telefonu, a debljina od samo 9.65 mm čini da model GALAXY Note lako staje u džep i tako ostvari pravu prenosivost.

Potpuna iskorišćenost ekrana

Displej visoke rezolucije omogućava da Power Point prezentacije, veb stranice, informativne aplikacije i elektronske knjige mogu da se udobno pregledaju sa minimalnim pomeranjem stranice ili zumiranjem. Smanjenjem potrebe da se prelazi sa jedne na drugu aplikaciju, HD super AMOLED ekran modela GALAXY Note je dovoljno veliki da omogući sadržajno korišćenje opcije split-screen, podeljenog ekrana, podesne za najčešće korišćene Samsungove aplikacije.

Samsung je u ovaj model uključio i S Planer, inteligentnu profesionalnu alatku za planiranje koja u potpunosti iskorišćava veliki ekran ovog uređaja. Upravljanje planerom uključuje i listu obaveza na telefonu, kao i raspored. Kontrola i navigacija se ostvaruju intuitivno, što pomaže korisnicima da organizuju život na jedan sveobuhvatan način.

Slobodno slikanje i stvaranje

Napredna Pen input funkcija modela GALAXY Note u kombinaciji sa ful tač ekranom stvara jedan novi doživljaj unošenja podataka. Digital S Pen kao deo ovog modela može da se koristi za precizno pravljenje
skica i slikanje, kao što predstavlja korisno oruđe za trenutno zapisivanje ideja pre nego što ispare.

GALAXY Note poseduje i S Memo, multimedijalnu aplikaciju koja je osmišljena tako da beleži sve vidove sadržaja koje korisnik stvara. Fotografije, glasovni snimci, kucan tekst, poruke u rukopisu ili crteži, mogu se ovekovečiti pomoću jedne aplikacije i pretvoriti u ‘memo’ podsetnik, koji se može editovati, pribeležiti i po želji deliti sa drugima.

Funkcija slikanja ekrana u jednom potezu takođe dopušta korisnicima da momentalno ovekoveče bilo kakvu sadržinu na ekranu. Tako ovekovečene slike se mogu slobodno i precizno zabeležiti upotrebom opcije S Pen pre nego što se arhiviraju ili objave.

Funkcija S Pen je duboko integrisana u osnovne aplikacije modela GALAXY Note kako bi pružila bogatiji interaktivni doživljaj. Korisnici će osetiti prednosti veće tačnosti i kontrole dok uređuju ili personalizuju ovekovečene video snimke i fotografije, kao što će moći da crtaju i šalju crteže i poruke ispisane rukom putem poruka, elektronske pošte i Samsungovog komunikacijskog servisa ChatON.

Proširivanjem mogućnosti za stvaranje novih korisničkih iskustava, Samsung planira da lansira S Pen SDK čime će omogućiti programerima aplikacija da stvore nove aplikacije i usluge koje u sebi sadrže pen funkciju pisanja.

Superiorna upotrebljivost, moćne performanse

Dual-core procesor od 1.4GHz pobrinuo se za to da ovaj uređaj bude neverovatno brz, a uglađen korisnički interfejs omogućava besprekorno korišćenje uređaja. Neverovatno velike mrežne brzine rezultat su superbrze konekcije uređaja putem HSPA+ i LTE osposobljenosti, što pruža brzo i besprekorno pretraživanje. To znači da korisnici mogu da puštaju video snimke u realnom vremenu ili da se druže sa svojim prijateljima na omiljenim gejming platformama.

Samsung je uvećao i poslovne mogućnosti modela GALAXY Note sklopivši partnerstvo sa kompanijom Juniper Networks. Junos Pulse SSL VPN kompanije Juniper nudi bezbedan daljinski pristup resursima u okviru korporacijske mreže. Opcija SSL VPN omogućava velikim kompanijama i kompanijama koje pružaju usluge da ispune zahteve uz siguran pristup visokog volumena i autorizaciju, dok u isto vreme čuvaju korporacijske podatke sa centralizovanom kontrolom i efikasnim pružanjem podrške ličnim uređajima zaposlenih.

Samsung GALAXY Note – specifikacije proizvoda:
Mreža HSPA+ 21Mbps 850/900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Procesor 1.4GHz Dual Core procesor
Displej 5.3” WXGA(1280×800, 285ppi) HD Super AMOLED
OS Android 2.3(Gingerbread)
Kamera Glavna (pozadi) : 8 MP sa LED Flash

Sekundarna (napred): 2 MP

Action Shot, Beauty, Panorama Shot, Smile Shot, Share Shot
Video Video : MPEG4, H.264, H.263, WMV, DivX, Xvid, VC-1
Snimanje 1080p@24~30fps, Plejbek 1080p@30fps
Audio Formati: MP3, AAC, AMR, WMA, WAV, FLAC, OGG

Music Player i SoundAlive

3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio sa RDS
Funkcije sa dodatnom vrednošću Samsung Apps
Samsung Kies 2.0/ Samsung Kies air
Samsung ChatON mobile messenger service

(može se preuzeti sa Samsung Apps)
Samsung TouchWiz/ Samsung L!ve Panel UX
Smart Note Apps
S Pen / Pen UX
Social Hub
– Integrisano slanje poruka (Email, SNS), kontakti / Kalendar Sync

– Osnovno: POP3/IMAP Email
Social Hub, Readers Hub , Music Hub
GoogleTM Mobile Services

– GmailTM, Google TalkTM, Google SearchTM, YouTubeTM, Android Market TM,

– Google MapsTM with Google Places i Google Latitude
A-GPS
Enterprise Solutions

– ODE, EAS, CCX, MDM, VPN, WebEx
NFC (po izboru)
Konektivnost Bluetooth® technology v 3.0 + HS

USB 2.0 HOST

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct
Senzor Akcelerometar, Lampa, Digitalni kompas, Proximity, Barometar
Memorija 16/32GB Interna memorija + mikroSD (do 32GB)
Dimenzije 146.85 x 82.95 x 9.65 mm
Baterija Standardna baterija, Li-on 2,500 mAh

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedižnica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

Android, Google, Android Market, Gmail, Google Search, Google Maps i Google Talk jesu zaštićeni proizvodi kompanije Google, Inc.

newsmaster