Kompanije StarHub i Huawei lansirale prvo Smartphone Signaling rešenje koje smanjuje prenos signalizacije

Beograd, jul, 2010. godine: Huawei, jedna od vodećih kompanija u oblasti kreiranja telekomunikacijskih rešenja, i StarHub, vodeći singapurski operator, objavili su da je StarHub usvojio prvo Smartphone Signaling rešenje na svetu koje smanjuje količinu prenete signalizacije za 56 odsto i znatno poboljšava performanse smart telefona i unapređuje mobilnu širokopojasnu vezu.

Popularnost 3G smart telefona, kao što su iPhone i Blackberry, doveli su do povećanog saobraćaja podataka i prenosa signalizacije u mobilnim mrežama. Aplikacije koje često šalju pakete sa podacima malog obima i brza promena sa aktivnog na neaktivan režim rada, stvaraju veliki saobraćaj podataka, što opterećuje mobilnu mrežu i potencijalno je znatno usporava. Rešenje kompanije Huawei, Smartphone Signaling, doprinosi boljem upravljanju obimom HSPA 3G saobraćaja podataka mreži, unapređuje mobilnu širokopojasnu vezu i korisnicima pruža unapređeno iskustvo u oblasti mobilnih tehnologija.

’Kao pionir u mobilnim širokopojasnim tehnologijama, posvećeni smo obezbeđivanju i unapređenju usluga za korisnike u ovoj oblasti. Usvojili smo rešenja kompanije Huawei kako bismo rešili problem velikog signalizacionog saobraćaja smart telefona i unapredili iskustvo krajnjih korisnika’’, izjavio g. Piter Kuk, potpredsednik sektora za inženjering mobilnih mreža u StarHubu.

’’Naše rešenje za signalizaciju smart telefona ilustruje lidersku poziciju kompanije Huawei u ovom sektoru u pogledu ponude inovativnih rešenja za korisnike koja operatorima pomažu da se izbore sa rastom saobraćaja podataka i unaprede iskustvo u oblasti mobilnih širokopojasnih tehnologija’’, rekao je g. Van Biao, predsednik sektora za bežične proizvode u kompaniji Huawei. ’’U Evropi, Americi i na drugim razvijenim tržištima, postoje mnoge mobilne mreže sa velikim obimom saobraćaja poput StarHuba gde raste stopa upotrebe smart telefona. Rešenje kompanije Huawei za signalizacioni saobraćaj smart telefona će pomoći ovim operatorima da prevaziđu izazove sa kojima se susreću u ovoj oblasti.’’

StarHub trenutno ubrzano instalira ovo rešenje na svojoj 3G mreži, i očekuje se da ceo proces bude završen do kraja godine. Signalizaciono rešenje kompanije Huawei za smart telefone pomoći će StarHubu da kontroliše i upravlja povećanim obimom HSPA 3G saobraćaja podataka na svojoj mreži i da korisnicima pruži unapređeno iskustvo u oblasti mobilnih širokopojasnih tehnologija.

O kompaniji StarHub

StarHub je singapurska kompanija koja se bavi integrisanim informacionim komunikacionim tehnologijama i nudi širok spektar usluga u oblasti informacionih, komunikacionih i tehnologija u sektoru zabave za individualne i poslovne korisnike. StarHub koristi najbržu dvosmernu HSPA+ mobilnu mrežu u Singapuru i HFC mrežu koja pokriva celo ostrvo i pruža usluge multikanalne kablovske televizije, kao i širokopojasne usluge velike brzine za domaćinstva. StarHub takođe ima razvijenu poslovnu mrežu fiksne telefonije koja obezbeđuje širok spektar usluga.‬‬‬‬‬‬

O kompaniji Huawei

Huawei je lider u obezbeđivanju telekomunikacionih mreža sledeće generacije i pruža usluge za 45 od 50 najvećih operatora na svetu, uz više od milijardu korisnika širom sveta. Kompanija je posvećena obezbeđivanju inovativnih i originalnih proizvoda, usluga i rešenja u cilju stvaranja dugoročne vrednosti i potencijala za razvoj svojih korisnika. Za više informacija, posetite www.huawei.com.

newsmaster